Share
Stephane Plantin, antrenor Minaur: ”Sunt încântat că Baia Mare e un oraș care respiră handbal și îl apreciază ca atare”

Stephane Plantin, antrenor Minaur: ”Sunt încântat că Baia Mare e un oraș care respiră handbal și îl apreciază ca atare”

În 12 iulie, CS Minaur a anunțat oficial numele noului antrenor al echipei masculine, site-ul clubului făcându-i o prezentare detaliată.

I-am solicitat lui Stephane Plantin o declarație încă înainte ca să confirme clubul  numirea sa pentru o perioadă de 2 ani. Ne-a acordat-o, cu rugămintea de a o face publică numai după sosirea sa în Baia Mare. Acesta a ajuns în municipiu în cursul zilei de duminică, iar luni după-amiază la ora 17.00 a participat la prima întâlnire cu echipa. Întâlnire de la care nu a absentat niciun jucător din lotul anunțat până acum. Au mai fost prezenți și directorul sportiv Adi Popovici, fizioterapeutul Raul Nistor și preparatorul fizic Boris Aspiridis.

Directmm: În ce măsură cunoașteți handbalul românesc, în general, și ce știți despre Minaur, în particular?

Stephane Plantin (antrenor CS Minaur):  România e un tărâm al handbalului și a produs jucători și echipe legendare care mi-au marcat tinerețea. Am avut ocazia de a juca alături sau împotriva unor jucători români care au marcat istoria acestui sport. România nu se mai află în prim-planul handbalului masculin mondial, dar în ultimele sezoane, la nivel de campionat, și-a ridicat mult nivelul și a devenit din ce în ce mai atractivă, lucru pe care trebuie doar să îl confirme. Am vizionat multe meciuri din sezonul care a trecut și am constatat că România nu are echipe precum PSG, Montpellier sau Nantes, dar multe din echipele românești se pot lupta de la egal la egal cu celelalte echipe franceze.

În ceea ce privește Minaur, m-am informat de la prietenii români despre contextul în care se află clubul și orașul. Am aflat că e un oraș care respiră handbal și îl apreciază ca atare. Asta mă încântă în mod deosebit și voi face tot ce îmi stă în putință să îmi pun în valoare pasiunea, profesionalismul și determinarea pentru ca toți membrii clubului, tot orașul, toți fanii să fie încântați să vină să îi sprijine pe jucători și să se bucure de jocul pe care îl vom presta.

Nu cunosc încă toți jucătorii echipei, totuși îi știu pe mare parte din ei. Cu unii m-am întâlnit în confruntările cu clubul meu anterior (e vorba de Alexandru Csepreghi – n.n.), iar pe alții îi știu pentru că i-am contactat, dorind să îi tranferăm la Nancy. Nu în ultimă instanță, sunt unii pe care îi cunosc datorită carierei lor sportive sau pentru că i-am văzut în meciurile din Liga Zimbrilor pe care am reușit să le vizionez.”

 

Precizare. În materialul în care directmm.ro anunța în premieră numele noului antrenor se consemna: „despre aducerea lui Plantin se spune că ar veni la recomandarea lui Alexandru Csepreghi”. Jucătorul care a evoluat 4 sezoane în campionatul francez, timp în care echipa sa, Creteil, a jucat doar de 3 ori cu Nancy-ul condus de Plantin  (în 2016), a ținut să transmită că nu are niciun fel de implicare în numirea lui Plantin la echipă, nedorind să se creeze falsa impresie că el este cel care ar schimba antrenorii la Minaur.

 

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Stephane Plantin


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Despre restantele salariiale din campionatul trecut,i-a povestit cineva antrenorului francez ???
    Daca sunt probleme financiare la inceput de campionat,mai poate cineva sa-i pretinda PERFORMANTA ???

    Răspunde

Lasă un comentariu