Share
”Stejarii”, în priză pentru meciul cu Portugalia, care se va juca în Baia Mare

”Stejarii”, în priză pentru meciul cu Portugalia, care se va juca în Baia Mare

Regim intens de pregătire pentru echipa națională de rugby în vederea întâlnirii de sâmbătă cu reprezentativa Portugaliei. Meciul, care se va desfășura în Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, are ca miză accederea în Rugby Europe Championship.

Două antrenamente pe zi

”Stejarii” s-au reunit duminică și se antrenează sub comanda principalului Thomas Lièvremont și a secunzilor Daniel de Villiers și Dănuț Dumbravă, luni și marți întregul lot efectuând două antrenamente de intensitate maximă. Marți, de la ora 16, rugbiștii naționalei au avut și un antrenament deschis presei, pe terenul Stadionului Central din Recea, suprafața de joc a Arenei Zimbrilor fiind menajată pentru partida oficială. Antrenamentele continuă zi de zi, punându-se accent în special pe omogenizarea echipei din punct de vedere tehnico-tactic. Vineri se va desfășura tradiționalul „antrenament al căpitanului”, condus cel mai probabil de Mihai Macovei, urmând ca sâmbătă să se joace meciul, cu începere de la ora 14.00.

Paul Popoaia își dorește primul eseu în tricoul ”stejarilor”

Prezență inedită în lot, cel mai tânăr jucător al ”stejarilor”, Paul Popoaia (18 ani, CSȘ 2 Baia Mare), a fost printre cei mai solicitați de reprezentanții presei. Evoluțiile sale din vară de la World Rugby U20 Trophy, unde a fost, de asemenea, cel mai tânăr jucător din echipă, au atras atenția selecționerului. Vădit stânjenit de atenția acordată, Paul a declarat că a primit anunțul convocării sale direct la managerul tehnic al naționalei și că a fost pentru el o surpriză. Totuși, modest, dar realist, el consideră că merita această selecție, dat fiind faptul că a muncit foarte mult și se simte pregătit să intre oricând în teren. Mai mult, Paul s-a arătat foarte optimist în ceea ce privește șansa sa de a evolua sâmbătă, chiar dacă nu ca titular. Originar din Iași, Paul și-ar fi dorit să aibă alături de el la acest debut întrega familie, care însă nu va putea fi prezentă. În schimb va fi susținut din tribune de colegii de echipă, cărora, spune el, le datorează mare parte din succesul său de până acum. Pe termen scurt Paul își dorește să marcheze primul său eseu la națională, apoi să evolueze la o echipă de top din România, asfel încât după 3-4 ani să acumuleze experiența necesară pentru a putea face trecerea spre Top 14 (liga franceză de rugby), campionatul său preferat.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu