Share
Start entuziasmant în Liga Zimbrilor pentru Minaur Baia Mare

Start entuziasmant în Liga Zimbrilor pentru Minaur Baia Mare

Peste 1.000 de suporteri au asistat, miercuri seara, la un excelent spectacol handbalistic în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. CS Minaur Baia Mare a debutat în noul sezon al Ligii Zimbrilor cu o victorie clară, dar și cu un joc ce lasă loc pentru visare.

CS Minaur Baia Mare – CS HC Buzău 2012:  33-21 (17-10)

După primele 3 minute, la 0-0, părea că meciul va fi unul greu. Apoi Călin Căbuț a deschis balul (1-0, min. 4), iar la 6-1 (min. 10), suporterii erau în picioare. Buzoienii conduși de pe bancă de legendarul Eliodor Voica și, din teren, de internaționalul Alexandru Asoltanei, s-au trezit din pumni și au revenit ușor în joc (13-10, min. 25). Doar cât să stârnească ambiția băimărenilor care, în ultimele 5 minute, au marcat de patru ori consecutiv, ducând scorul la pauză la 17-10.

Partea a doua începe cu două goluri ale oaspeților. Raul Fotonea dă credit tinereții și introduce  în teren o echipă din care 5 jucători au sub 21 de ani, unul aree 23 și unul  –  26. În doar 5 minute avantajul se majorează la 10 goluri (22-12, min. 38). E momentul în care intră în teren, pentru prima dată, și Tudor Marta (foto), cel care în doar 20 de minute de joc a devenit golgheterul meciului (cu 7 goluri). Dar și creatorul unei superbe aeriene, ultima și cea mai frumoasă fază a meciului. Prin minutul 40 Fotonea mai schimbă o dată garnitura din teren și dă credit experienței. Băimărenii se relaxează și moldovenii reduc diferența la jumătate (25-20, min. 52). A fost penultimul gol al oaspeților. Minaur face recital și, chiar dacă mai greșește, marchează de 6 ori consecutiv, închizând apoi tabela prin superbul gol din aeriană al „bătrânului” Vujadinovic, la pasa lui Marta.

Joc rapid, angajament, apărare aproape exactă și, cel mai important, atitudine și dorință, sete de handbal și de victorie. Acestea au fost ingredientele primului meci al sezonului pentru CS Minaur Baia Mare.

La final, Raul Fotonea a declarat pentru minaur.ro: ”Ne bucurăm că am debutat cu un joc, în marea lui parte, bun! Suntem fericiți că acei care au ales să vină azi la sală, pentru noi, credem că au plecat multumiți. Felicitări băieților pentru modul cum au abordat meciul, până la urma e doar meritul lor. Acum, trebuie să rămânem cu picioraele pe pământ și să fim conștienți că a fost doar un meci, pe care trebuie să-l uităm repede și că adevaratele pietre de încercare de-abia acum urmează.”

CS Minaur Baia Mare: Portari – Țenghea (8 intervenții), Apostu (6, 2 de 7m apărate), Markelau; Jucători: Marta (7 goluri), Csepreghi (5), Haiduc (5), Brajovic (5), Vujadinovic (4), Căbuț (3), Makaria (2), Yuriy Pop (1), Ștefan (1), Nagy, Botea, Popescu, Mureșan. Antrenor principal Raul Fotonea, antrenor secund Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu