Share
Simona Halep, omagiată pe Național  Arena (GALERIE FOTO)

Simona Halep, omagiată pe Național Arena (GALERIE FOTO)

Pe un stadion de fotbal puțini jucători din alte sporturi au fost omagiați. Iar dintre fotbaliști, mai degrabă atunci când se retrăgeau din activitate. Ei bine, Simona Halep mai pune de-o premieră:  a umplut singură Arena Națională, unde  primărița Capitalei a invitat-o să-și prezinte primul ei trofeu de Grand Slam.

Pe care și-a ”permis” să-l cucerească numai după ce a fost numărul 1 mondial. L-a cucerit la a treia încercare, înscriind numele României la câștigătorii turneului de la Roland Garros, după  Virginia Ruzici (în 1978) și după eternul deschizător de drumuri, Ilie Năstase. Când  Năstase a a cucerit titlul la Paris în 1973, premiul era de 40.000 de franci, oferiți într-o ladiță plină cu monede. Din care Ilie Năstase a aruncat câteva spre public, dar nu prea multe, că atunci asculta sfaturile lui Țiriac și era băiat econom. Acum, Simona a obținut un premiu brut de 2,2 milioane de euro, dar 40%  (adică 880.000 euro) s-a dus ca impozit la statul francez, așa încât în mână (a se citi cont) a luat 1, 3 milioane de euro. Noroc că România are convenție cu Franța privind evitarea dublei impozitări, așa că la fiscul român Simona nu are nicio obligație din acest premiu.

Carieră și succese construite temeinic

Simona a închis gura tuturor cârcotașilor care se strâmbau spunând: ce număr 1 mondial e ăla care n-are barem un Grand Slam? Uite că-l are și e singura care s-a calificat în finala celor două turnee de Grand Slam din acest an: Australian Open și Roland Garros. Simona construiește – și muncește – temeinic. A durat până să ia primul titlu de Grand Slam, așa cum a durat și până să ajungă numărul 1 în lume, ratând câteva șanse până când să facă acel pas. După care a rămas numărul 1. Iar acum a luat viteză, detașându-se în clasamentul WTA; are 7.970 de puncte,fiind urmată Caroline Wozniacki, cu 6.745 de puncte, și de Garbine Muguruza, cu 6.550 de puncte.

Vorbe mari de la oameni mari

”E momentul ei și cred că va câștiga alte 4-5 turnee de Mare Șlem. Are jocul necesar să o facă, trebuia doar să treacă de acest prim prag”.(Mats Wilander)

”Halep şi-a meritat primul Slam. Este o adevărată luptătoare şi munceşte foarte mult. Îmi plac oamenii care muncesc din greu pentru obiectivele lor şi care au succes, deoarece ei merită asta” (Rafael Nadal)

„Neînfricata Simona câştigă primul trofeu de Grand Slam al carierei pe zgura din Paris“ (Nike, compania americană care are  sub contract ambele finaliste de la Paris).

Vis împlinit

”Visam să câștig acest titlu de la 14 ani” – spunea Simona. Vis împlinit. Își va împlini și visul de a depăși recordurile lui Ilie Năstase, măcar în ce privește numărul de turnee de Grand Slam câștigate.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu