Share
Simona Halep în sferturi. Wozniacki eliminată de la Roland Garros

Simona Halep în sferturi. Wozniacki eliminată de la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat detașat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 6-1. Pe total, 12-3, așa cum s-a înregistrat și la turneul de la Madrid, atâta doar că atunci a diferit puțin  repartiția ghemurilor pe seturi: 6-3, 6-0.  După o calificare la pas există tentația de a considera că totul a fost prea simplu. Nu e chiar așa, jucătoarea belgiană e una redutabilă pe zgură, iar în 2018 a avut o serie de 13 partide fără înfrângere (câte 5 la turneele de la Lugano și Rabat,2 în FedCup, 1 la Madrid),  serie pe care i-a întrerupt-o Simona.  În sferturi, Simona o va întâlni pe Angelique Kerber (12WTA, învingătoare în partida cu Caroline Garcia (7 WTA)  cu 6-2, 6-3.

O altă veste bună pentru Simona a fost eliminarea liderei clasamentului live, Caroline Wozniacki, învinsă de Daria Kasatkina (14 WTA) cu 7-6, 6-3. Pentru a o depăși pe daneză, Simona trebuie să se califice în semifinale. Pentru locul 1 WTA mai luptă Garbine Muguruza, aflată pe aceeași parte de tablou cu Simona. Pentru a trece pe primul loc, Muguruza trebuie să ajungă în finală. Dar lucrurile s-ar lămuri foarte mult dacă Simona va reuși să-și adjudece primul ei turneu de Grand Slam.

Perechea Bara – Buzărnescu,  altă prezență românească în sferturi

Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu le-au învins, cu 6-4, 6-3, pe americancele Jennifer Brady şi Vania King. Româncele vor evolua în faza următoare cu cuplul Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Chang (Taiwan/China), cap de serie numărul 8.  Calificarea în sferturi la dublu este recompensată la Roland Garros cu un premiu total de 76.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

 

Foto: .wtatennis.com


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu