Share
Schi de tură și schi alpinism: Cupa Rodnei a fost rodnică

Schi de tură și schi alpinism: Cupa Rodnei a fost rodnică

În weekend, la Pasul Prislop a avut loc Cupa Rodnei, o interesantă competiție de ski de tură și ski alpinism. Acest sport, aflat la începuturi pe plaiurile noastre, dar foarte dezvoltat afară, presupune eliberarea de pârtiile amenajate și de statul la coadă la cablu. Practic, poți merge oriunde vrei, urcând cu schiurile în picioare pante cu inclinații de peste 40 de grade. Ski-ul de tură e accesibil oricui, fiind un schi de excursie, iar cel de alpinism presupune atacarea unor pante mai abrupte și e recomandat doar avansaților.

Echipamentele  dotate cu așa-zisa ”piele de focă” – un sistem care nu permite alunecarea în spate – facilitează urcarea pe schiuri a pantelor. Astfel de echipamente se pot găsi și în Baia Mare, la magazinul Ski@Bike Centre, de pe strada Victoriei 3, aduse de importatorul unic Skitrab Romania, dar pot fi comandate și on line de pe site-ul bike-ski.ro. Odată ajunși în vârf, coborârea este iarăși la alegerea schiorului.

Cupa Rodnei a avut și scopul de a populariza acest gen de ski, atât de răspândit în străinătate, la asta punând umărul și vicecampionul național Silviu Bălan.

REZULTATE CUPA RODNEI

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu