Share
Scandal de proporții în voleiul băimărean: antrenor acuzat de toate relele

Scandal de proporții în voleiul băimărean: antrenor acuzat de toate relele

Jurnalistul Costin Știucan de la Departamentul de investigații al gsp.ro a publicat de-a lungul acestei săptămâni mai multe declarații ale unor tineri voleibaliști de la Centrul Național de Excelență (CNE) din Baia Mare care își acuză antrenorul de violență fizică, psihică și verbală repetată. Este vorba despre Virgil Rău, un antrenor de volei pe care rezultatele îl recomandă ca pe unul din cei mai buni formatori de tinere talente din țară. Multiplu campion și vicecampion național cu echipe de la diferite categorii de vârstă, Virgil Rău a reușit în vara acestui an să promoveze cu o echipă de juniori de la CSS2 și de la CNE,  în liga națională de volei.

Conform anchetei din gsp.ro o parte din sportivii care au părăsit recent CNE  Baia Mare au făcut declarații prin care își acuză antrenorul că i-a lovit –  cu pumnul, palma sau cu piciorul  – ori că a fost violent verbal și psihic, înjurând, amenințând sau criticând dur. Mai mult, unii dintre ei susțin că Virgil Rău ar fi încurajat tinerii sub 18 ani să consume băuturi alcoolice, pe care chiar el le cumpăra.

Virgil Rău neagă toate acuzațiile și afirmă că nu își explică motivele pentru care acești jucători fac acuzații atât de grave.

Dar ar exista o posibilă explicație: cum obține un antrenor rezultate de excepție, mai devreme sau mai târziu este împroșcat cu noroi. Au pățit-o și nume grele, precum Octavian Belu și Mariana Bitang. Poate că și Rău e acuzat fiindcă e… bun (antrenor). Iar scandalurile fabricate la București și livrate taman în perioada Crăciunului nu miros a bine, nici când e vorba de Rău!

Alex FARA

 

Foto: CSS2 CNE Ukro, echipa cu care a început Virgil Rău campionatul în toamnă și în care se află și jucătorii care îl acuză.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Asta cu scandal fabricat la București e una dintre cele mai mari gogomănii pe care le-am auzit anul ăsta.
    Oamenii publică dovezi, iar tu, Alex Fara născut Hekman, o dai în paranoia.
    Notă către editor: nu mai lăsați oamenii să scrie prostii.

    Răspunde
    • Gagniuc Ananei

      Vă respect părerea, fără să o trec la capitolul gogomănii. N-ar fi trebuit s-o faceți nici dvs., atâta timp cât nu apare în text vreo vorbă din care să rezulte că antrenorul e un sfânt sau vreun model de predat la pension. Din experiență vă spun că dezvăluirile trebuie privite biunivoc, iar cele făcute de sărbători și cu o mică doză de circumspecție, știut fiind faptul că performața de provincie deranjează capitala. Sunt de acord că despre „metodele de pregătire” e de destul de discutat. Iar când e vorba de păreri – prostii cum le numiți aici- nu le cenzurez, dovadă și publicarea comentariului dvs., destul de încrâncenat.

      Răspunde

Lasă un comentariu