Share
Romulus Buia, la un pas de a fi manager sportiv la Minaur Baia Mare

Romulus Buia, la un pas de a fi manager sportiv la Minaur Baia Mare

Și echipa de fotbal CS Minaur Baia Mare are de așteptat două luni până la reluarea campionatului. Pe locul 2 în seria a 5-a a Ligii a 3-a, băimărenii au ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a, însă deocamdată sunt la 4 puncte distanță față de contracandidata ACS FC Recea și depind în realizarea obiectivului de câștigarea meciului direct și de cel puțin un pas greșit al recenilor, presupunând că fiecare combatantă va  câștiga toate meciurile.

Meciuri amicale și posibile reveniri de jucători

Lotul condus de Dorin Toma se reunește pe 13 ianuarie, după ce în ultimele zile din 2019 o parte din jucători au participat la Cupa Minerul. Conducerea tehnică își dorește o pregătire centralizată de cel puțin o săptămână, dar deocamdată nu s-au stabilit detaliile unui eventual cantonament. S-au perfectat și câteva meciuri amicale de pregătire. Astfel, pe 25 și 31 ianurie Minaur va juca pe terenul sintetic de la Iclod cu Gloria Bistrița. Tot la Iclod vor fi programate și partidele de pe 7 februarie cu Unirea Dej și 22 februarie cu SCM Zalău.

În ceea ce privește componența lotului se vehiculează venirea a două nume importante. Mai multe surse neoficiale dau ca sigură revenirea la Baia Mare a lui Paul Batin. Acesta nu are momentan niciun angajament și este foarte aproape de a semna cu Minaur. Băimăreanul în vârstă de 32 de ani și-a încheiat relațiile contractuale cu Concordia Chiajna și nu a negat interesul său de reveni la Baia Mare, de unde a plecat în fotbalul mare în 2009.

Un alt fotbalist băimărean despre care se spune că este curtat pentru a veni în orașul natal este Cristi Bud. După ce s-a despărțit cu scandal de Turris Turnu Măgurele, Bud ar fi tentat să facă echipă cu Paul Batin. Tot surse neoficiale susțin că acesta ar fi ajuns deja la un acord cu CS Minaur și că va fi prezent la reunirea din 13 ianuarie, după ce a eșuat în tentativa de a găsi un angajament în Anglia.

Lovitura de la trecerea anilor

Alături venirea celor doi jucători la Minaur Baia Mare, cireașa de pe tort ar putea fi reprezentată  de cooptarea în staful tehnic a fostului antrenor de la ACS FC Recea, legendarul Romulus Buia care, după toate probabilitățile, urmează să ocupe postul de director tehnic al echipei. Antrenorul care cu bani puțini a făcut performanță de excepție la Recea poate aduce la Minaur profesionalizarea actului de management sportiv, cu aceleași bune rezultate.  Oficializarea acestei mutări se va face probabil numai după ce Consiliul de Administrație al CS Minaur va aproba introducerea în organigramă a acestui post. Romulus Buia a încetat recent relațiile contractuale cu ACS FC Recea și a fost curtat intens de Unirea Dej. Între timp a condus de pe bancă echipa Labradorii, cea care a câștigat recent Cupa Minerul la fotbal în sală. Aducerea lui Romică Buia la Minaur ar fi lovitura de la începutul anului pentru echipa băimăreană, iar celebrul jucător și antrenor va dori cu siguranță să arate celor de la Recea că au greșit renunțând la serviciile lui.

Rafael HEKMAN

Foto: radiocluj.ro, csconcordia.ro, liga2.prosport.ro.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Romica Buia este mult peste Danciu!

    Răspunde

Lasă un comentariu