Share
România, ale, hop, hop, hop! Hai să trecem și de hopul nemțesc și suntem în finală!

România, ale, hop, hop, hop! Hai să trecem și de hopul nemțesc și suntem în finală!

După un joc chibzuit, matur, fără arabescuri inutile – pe scurt după un meci cu o miză foarte mare, aceea de calificare – naționala U21 a remizat cu Franța și merge de pe locul I al grupei C în semifinalele Euro 2019, unde va întâlni, joi, Germania. Puțini au fost cei care au crezut că ”tricolorii” U21 vor câștiga o grupă cu adversari precum Anglia, Franța și Croația. Iată însă că au dat de pereți cu toate pronosticurile celor care socoteau doar cu câte goluri și cu câte cozi între picioare se vor întoarce ”ăștia mici” acasă.

Chiar dacă se va întâmpla să se oprească la ușa finalei Euro 2019, ”tricolorii” U21 ne-au arătat că se poate. Se poate să ne mai bucurăm de fotbal și să ni se facă pielea de găină – vorba căpitanului Ionuț Radu – când se aude imnul și vedem pe gazon niște băieți în galben cu mâna la inimă, cântând ”Deșteaptă-te, române!”. Pentru asta se cuvine să le mulțumim acestor sportivi admirabili, care ne-au făcut să vibrăm iar, ca pe vremea ”generației de aur”.

Cât despre finalurile de meci, când ”tricolorii” se adună în fața suporterilor și cântă împreună acel ”România, ale / România, ale / România, ale / hop, hop, hop!”, e semn că o națională în galben și-a recâștigat naționala suporterilor în galben. A făcut-o simplu, dăruind bucuria jocului de fotbal. Dăruindu-le-o celor care o așteptau de atâta vreme.

Horia AVRAM

Sursa foto: betshoot.com


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu