Share
România a pierdut un meci, dar șansele de calificare rămân

România a pierdut un meci, dar șansele de calificare rămân

După ce jocul din primele trei meciuri a fost la superlativ, reflectat nu numai în victorii, ci și în statistici, meciul de duminică împotriva Olandei a suferit la toate capitolele.

România – Olanda: 24-29 (10-11)

Nu a mai mers poarta, nu a mers atacul, am suferit în apărare. Am fost depășiți la toate capitolele de o Olandă care a speculat fiecare breșă din apărare și care s-a apărat mobil, dejucând multe din schemele noastre de joc, mai ales cele „lucrate” pentru Neagu. Cea mai mare problemă am avut-o la eficiența în atac, unde am reușit să fructificăm patru șanse din 10, adică am avut aproximativ 60 de aruncări la poartă, din care am marcat de 24 de ori. Asta după ce în primele 3 meciuri ne situam pe locul 1 la eficiență cu un procentaj apropiat de 70%.

Am rezistat o singură repriză, în care am fost în permanență cu unu-trei goluri în urmă. În debutul reprizei secunde singura care a ținut drapelul sus a fost Eliza Buceschi, cea care a marcat de una singură primele 5 goluri (din totalul de 8 marcate de ea). Nu a mers nici jocul cu pivotul, Pintea fiind bine anihilată de apărarea adversă. E drept, pe lângă cele 3 goluri marcate, ea a scos și vreo două penalități de la 7 metri. Pe extreme doar Chiper a a vut randament, dar mai mult în prima repriză.

Nu e un capăt de lume, am fost învinși de o echipă care în ultimii ani s-a aflat tot timpul pe podium sau în preajma lui. România are în continuare șanse intacte pentru calificarea în semifinale, dar pentru asta e necesar să învingă Ungaria și Spania. Dușul rece de azi poate fi de bun augur pentru obiectivul „Paris”.

România joacă marți, 11 decembrie, de la ora 19.00, cu Spania, și joi, 12 decembrie cu Ungaria de la aceași oră.

România. Dedu, Dumanska – Udriştioiu, Geiger 1, Buceschi 8, Neagu 4, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei 2, Pintea 3, Florică, Polocoşer, Băcăoanu, Zamfirescu, Chiper 4, Dragut 1. Antrenor: Ambros Martin

Rafael HEKMAN

Foto: captură TVR HD


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu