Share
Robert Nagy, jucătorul surpriză în victoria Minaurului împotriva celor de la CSU Suceava

Robert Nagy, jucătorul surpriză în victoria Minaurului împotriva celor de la CSU Suceava

În ciuda unui joc agresiv al oaspeților, Minaur a dominat meciul cu CSU Suceava, din etapa a 6-a a Ligii Zimbrilor, câștigând logic și meritat o partidă ce se anunța incomodă, prin prisma ultimelor 4 întâlniri, din care Minaur a scos un singur punct.

CS Minaur Baia Mare – CSU Suceava: 32-27 (16-10)

Debutul partidei a consemnat 10 minute echilibrate, ambele echipe fructificând majoritatea ocaziilor avute (5-5, min. 12). Surpriza pregătită de Raul Fotonea încă de la început a fost trimiterea în atac a lui Robert Nagy (5 goluri), cel care cu predilecție joacă în apărare, fiind trimis foarte rar la finalizare. În rest, golgheterul de serviciu a fost ca de fiecare dată Alexandru Csepreghi (10 goluri) care  – suntem siguri că – va primi în maxim una-două zile convocarea la națională pentru meciul cu Franța, din 28 octombrie, de la Cluj Napoca. Profitând de câteva eliminări succesive din tabăra sucevenilor, Minaur s-a desprins după minutul 15 marcând consecutiv de 5 ori (12-7, min. 20), majorând apoi avantajul până la pauză, și cu contribuția portarului Țenghea, care a avut 8 intervenții salvatoare în prima repriză.

Abordăm startul reprizei secunde mai puțin concentrați, gata-gata să repetăm căderile din meciurile cu Călărași și Timișoara. Sucevenii vin la două goluri distanță (19-17, min.39) și se mențin aproape până prin minutul 47 (25-23). Atunci Csepreghi ia două acțiuni pe cont propriu, Marta ăl completează și se face 29-24 (min. 51). Avantajul de 5 goluri e menținut de Minaur până la final, Brajovic  fiind cel care a închis tabela la 32-27. De remarcat și revenirea cu 3 goluri (după accidentare) a lui Albert Cristescu.

Pentru Minaur urmează o săptămână grea, cu un meci joia viitoare în Cupa României, acasă la divizionara secundă CSU Pitești și, la doar două zile distanță, meci în Liga Zimbrilor, la CSM Făgăraș.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Țenghea 13 intervenții, Markelau 1● Jucători: Csepreghi -10 goluri, Nagy 5, Brajovic 5, Cristescu 3, Marta 2, Căbuț 2, Vujadinovic 2, Yuriy Pop 1, Mureșan 1, Makaria, Botea, Popescu, Ștefan.

Rafael HEKMAN

Foto: Alin Boțioc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu