Share
Remiză albă în turul barajului pentru promovarea în Liga a 3-a

Remiză albă în turul barajului pentru promovarea în Liga a 3-a

Prima parte a celui mai important test al acestui sezon pentru fotbaliștii de la Minerul Baia Mare s-a desfășurat sâmbătă, 23 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul „Viorel Mateianu”. Turul barajului interjudețean pentru promovarea în Liga a 3-a a adus-o în față băimărenilor pe câștigătoarea județului Bihor, CSC Sânmartin. Minerul a început meciul cu două absențe notabile: Ionuț Mureșan, operat la claviculă, și Cătălin Tutuța, accidentat la genunchi.

Minerul Baia Mare – CSC Sânmartin 0-0 (0-0)

Peste 500 de spectatori – un număr record pentru acest sezon – au asistat la meciul început pe o ploaie rece și deasă, care a durat puțin, din fericire. Minerul a început energic, trecând peste perioada de tatonare, cu toate că adversarul nu era unul familiar. Băimărenii și-au făcut jocul și minutul 10 a consemnat o primă dublă ocazie de gol. Ciprian Duruș a centrat de pe dreapta, mingea a trecut de Feraru și Bococi și a ajuns la Răzvan Lupu, care de la 12 metri a tras pe centru un șut repins de portarul Groze. Mingea revenită la Lupu a fost trimisă din nou de acesta puțin peste poartă. Băimărenii își continuă dominarea și mai trimit mingea spre poartă de câteva ori, fără a genera însă faze clare de gol. Oaspeții se apropie și ei de careul băimărean, însă nepericulos. Minutul 29 aduce și cea mai mare ocazie de gol a meciului. Bihorenii primesc o lovitură liberă de la 25 de metri perpendicular pe poarta lui Gabriel Danciu. Execută decarul Mădălin Trip care trimite în bara din stânga. În minutul imediat următor Sânmartin mai ratează o dată prin lovitura de cap a lui Petru Ardelean, reținută de Danciu, după un corner de pe partea dreaptă. Oaspeții ies tot mai mult din defensivă și punctează la impresia artistică prin două șuturi peste, din afara careului, ale lui Ovidiu Pop. Pe finalul reprizei Valer Giurgiu e pus în situație perfectă de șut, dar trimite peste de la 16 metri din centrarea ideală a lui Duruș.

Repriza secundă începe cu oaspeții în defensivă, deciși să conserve rezultatul. Primele 10 minute ale reprizei aduc 4 ocazii bune de a marca. Giurgiu trimite în afara cadrului porții de două ori din careu (min. 50 și 55), iar Bococi și Duruș își încearcă șansa cu câte un șut de la 12, respectiv 30 de metri (min. 48 și 54). După ce și-a servit colegii de mai multe ori, a venit și rândul lui Denis Lihet să pătrundă spre careu, lăsând în urmă 3 adversari, șutul său de la 16 metri fiind respins în ultimă instanță în corner. Corner în urma căruia Giurgiu trimite din nou cu capul peste poartă din dreptul punctului cu var. Singurele tentative de atac ale bihorenilor sunt două șuturi de la 35-40 de metri, consemnate la statistică. Minerul se aruncă cu disperare în atac. Curg centrările dispre Duruș și șuturile de la distanță dar nici Lupu, nici Bococi și nici proaspă intratul Sabadâș nu nimeresc cadrul porții. Minutele de prelungire aduc și cele mai mari două ocazii ale reprizei. În minutul 91, Alex Ignat șutează năpraznic de la 30 metri lateral dreapta, mingea trecând razant pe lângă vinclul porții adverse. Imediat după aceea întreaga apărare băimăreană e surprinsă în atac. Cristian Copil pornește singur spre poartă în urmărirea unui balon bâlbâit de ai nostri. Danciu ezită să iasă, dar în cele din urmă îl blochează pe Copil cu o intervenție în marginea careului suspectă de penalty.

Meciul se încheie indecis și Minerul va avea o misiune foarte grea în retur, în vederea promovării.

Pentru Minerul Baia Mare au jucat: Gabriel Danciu, Călin Borota, Răzvan Lupu (min. 88, Darian Sabadâș), Valer Giurgiu, Tudor Balmoș, Marius Feraru, Alexandru Ignat, Denis Lihet (min. 60, Vasyl Dan), Simion David, Ciprian Duruș, Sandu Bococi.

Alex FARA

Foto. facebook Minerul Baia Mare (by Paul Ursachi)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu