Share
Recordurile Simonei Halep, stabilite într-o calificare de infarct (VIDEO)

Recordurile Simonei Halep, stabilite într-o calificare de infarct (VIDEO)

Calificare cu sufletul la gură, cu un set decisiv nerecomandat celor slabi de inimă.  O calificare la obținerea căreia Simona Halep a stabilit câteva recorduri: a alergat  peste 4,5 km (și suntem la tenis feminin, nu la fotbal masculin); a salvat trei mingi de meci  (la 10-11), dar a și avut trei mingi de meci; a egalat recordul istoric de game-uri într-o partidă feminină de la Australian Open: 48. Atâtea s-au mai jucat în 1996, în întâlnirea  Arantxa Sanchez Vicario – Chanda Rubin: 4-6, 6-2, 16-14. Acum a diferit distribuția game-urilor: Simona Halep (1) – Lauren Davis (76): 4-6, 6-4, 15-13. Partida a durat 3 ore și 47 de minute, din care 2 ore și 23 de minute  – doar setul decisiv.

Când a egalat la 13, Simona și-a spus că a ajuns la numărul ei norocos și le va lua pe următoarele două. Ceea ce s-a și întâmplat, într-un final epuizant pentru ambele tenismane. Momentul cheie al meciului a avut loc în setul decisiv, când – la scorul de 3-2 – Simona nu și-a valorificat la mustață serviciul care să-i asigure desprinderea la 4-2. Partida a avut un intens dramatism, care a trimis cu gândul la semifinala Campionatului mondial de Fotbal din Mexic, din 1970: Italia – Germania: 4-3, după prelungiri.  În turul următor, Simona o va întâlni pe Naomi Osaka (loc 72).

 Ana Bogdan (104) s-a oprit în turul 3, fiind învinsă de Madison Keys (20, SUA): 3-6, 4-6.

Trei românce în optimile probei de dublu

Irina Begu/Monica Niculescu – Jessica Moore/Ellen Perez :6-3, 3-6,7-5  și vor întâlni în optimi perechea Anastasia Rodionova(Australia)/ Nadiya Kichenok (Ucraina).

Sorana Cîrstea/ Beatriz Haddad Maia(Brazilia) –  Alicja Rosolska (Polonia)/Abigail Spears (SUA): 4-6, 6-3, 6-3. Vor întâlni  în optimi favorita numărul 4, perechea cehă Lucie Safarova/Barbora Strycova.

Sursă imagini: facebook.com/AustralianOpen

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu