Share
Recea a câștigat la scor, dar pentru a promova are nevoie de ajutor de la adversarii ciucanilor

Recea a câștigat la scor, dar pentru a promova are nevoie de ajutor de la adversarii ciucanilor

Etapa a 26-a a Ligii a 3-a, seria 5 la fotbal s-a încheiat sâmbătă cu victoria categorică a fotbaliștilor de la ACS Fotbal Comuna Recea, care au învins Unirea Tășnad cu 7-0 (4-0) la ea acasă. Bota a marcat din nou de la 11 metri (min. 75), celelalte goluri ale echipei lui Romulus Buia fiind marcate de Sergiu Ciocan (20, 27, 59), Viorel Chinde (34), Romario Rus (40), Vlad Asăujan (82). Recea își păstrează locul secund în serie și păstrează șanse teoretice la promovare, în condițiile în care Miercurea Ciuc mai are 2 meciuri grele cu Hărman (echipa care a luat recenilor două puncte, într-un mod halucinant) și cu Minerul Baia Mare. Un Minerul care nu mai are treabă cu promovarea, dar ar putea să-i ajute pe elevii lui Buia, învingând liderul. Dar niciodată nu știi cum reacționează orgoliile locale.

Dar iată și programul ultimelor etape pentru echipele de pe primele două locuri: ACS Fotbal Comuna Recea cu Olimpic Râșnov (a), Avântul Reghin (d), Sănătatea Cluj (a) și  Sticla Arieșul Turda (d)  ● AFK Czikszereda Miercurea Ciuc  cu  AFC Hărman (d), Minerul Baia Mare (a), Unirea Tășnad (d) și Unirea Dej (a).  Rezultă clar că următoarele două etape decid promovarea, iar pentru a promova, Recea trebuie să obțină din ultimele patru etape două puncte mai mult decât ciucanii. Rezultă și cum poate – dacă poate – Minerul să ajute la promovarea unei conjudețene de la … țară!

Minerul Baia Mare trece printr-o perioadă cu formă deosebit de slabă. După ce în urmă cu o săptămână a fost învinsă pe teren propriu, se poate spune că echipa lui Dorin Toma a pierdut 2 puncte în deplasare, după un 0-0 cu ACS MSE Târgu Mureş. Minerul a dominat partida, dar nu a reușit să marcheze în poarta echipei care, în ultimele 10 meciuri, nu a câștigat niciodată, a marcat 2 goluri și a primit 49.

Etapa următoare se joacă marți 7 mai, Recea primind vizita celor de la Olimpic Cetate Râșnov, iar Minerul pe cea a clubului ACS Unu Fotbal Club Gloria.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu