Share
Recea a câștigat derbyul cu Minerul și l-a lăsat pe primarul Pavel Octavian fără mustață

Recea a câștigat derbyul cu Minerul și l-a lăsat pe primarul Pavel Octavian fără mustață

Etapa cu numărul 18 al seriei a V-a, a Ligii a III-a, a avut drept cap de afiș derby-ul dintre ACS Fotbal Comuna Recea și Minerul Baia Mare. Băimărenii, care în iarnă au făcut câteva transferuri ce dădeau impresia că se vor bate la promovare, au primit cea mai drastică corecție din acest sezon, fiind învinși cu 4-0 de o formație mult mai motivată, mai agresivă și mai inspirată.

ACS Fotbal Comuna Recea – Minerul Baia Mare: 4-0 (2-0)

Meciul a început într-o notă destul de agresivă, mai ales în condițiile în care a plouat toată ziua, inclusiv în primele minute ale partidei, terenul fiind destul de greu. Primul cartonaș galben i-a fost arătat deja în minutul 6 lui Oșan, urmat imediat de Lemac, în minutul 11. Prima ocazie de gol i-a aparținut lui Șerban (Minerul), al cărui șut de la 16 metri a fost respins de Bota. Recea a răspuns imediat, marcând în minutul 14 prin același Lemac, pentru 1-0, dintr-o poziție suspectă de offside, după o greșeală gravă de marcaj a lui Roșca. În minutul 30 Romario Rus execută excelent o lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga, însă Gudea scoate de la vinclu. Peste doar 2 minute Giurgiu face un fault stupid la un metru în interiorul careului și Bota transformă fără emoții penaltyul (2-0, min 32). Ultimele 10 minute ale reprizei îi aparțin în eclusivitate portarului băimărean, ale cărui intervenții evită o posibilă catastrofă pentru Minerul. Lemac îl scoate în evidență de două ori cu șuturi de la 20, respectiv 12 metri. Apoi Roșca greșește din nou, dar Rus e blocat de la 10 metri de senzaționalul portar băimărean.

Minutul 56 aduce golul de 3-0. După o lovitură de la colțul terenului mingea ajunge la Kereki, care șutează de la 25 de metri direct în vinclul porții băimărene. Dorin Toma face schimbări ofensive, dar Minerul abia reușește să se apropie de poartă. Recea mai are două faze de gol înainte de a închide tabela în minutul 73. Gazdele inventează o succesivă, ca la handbal, duc mingea de pe stânga pe dreapta pe linia de 16 metri, fac șah mat apărarea băimăreană și marchează prin Micaș, cu un șut de la 16 metri. Se joacă în continuare dur, unele schimbări fiind motivate de accidentări. Băimărenii sunt la un pas de a marca golul de onoare prin… Chinde, care e pe punctul de a înscrie în proprie poartă, după o deviere greșită. Paradoxal, după 4-0 Dorin Toma face o schimbare defensivă, iese Moldovan, intră Chiș-Toie. Apoi băimărenii șutează disperați la poartă, o dată în brațele lui Bota, apoi mult peste poartă, fără efect pe tabelă.

Recea câștigă meritat, după un joc pe care l-a dominat integral și rămâne în fruntea clasamentului. Minerul a câștigat totuși duelul din tribune, galeria băimăreană admonestându-și pe final favoriții, fapt care l-a și deranjat pe antrenorul Dorin Toma.

 

După meci, Florin Gherasim, președintele clubului gazdă, și Octavian Pavel, primarul comunei Recea, au fost duși la vestiar, unde căpitanul Bota le-a tuns mustățile ca urmare a unei promisiuni făcute de aceștia în caz de victorie.

 

ACS Fotbal Comuna Recea – Bota, Dumca, Kereki, Urs (45 Erdei), David, Oșan (46, Mărieș), Micaș, Ciocan, Chinde, Rus (84, Mureșan), Lemac (76, Lemac). Antrenor – Romulus Buia

Minerul Baia Mare – Gudea, Durș, Roșca, Simion, Șerban, Lupu, Giurgiu (63, Boje), Lihet (46, Tutuța), Brata, Taciuc (51, Stanciu), Moldovan (76, Chiș-Toie). Antrenori Dorin Toma și Paul Ungureanu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu