Share
Raul Fotonea, un antrenor ambițios care își respectă meseria. Nu degeaba a fost apreciat de celebrul Xavier Pascual

Raul Fotonea, un antrenor ambițios care își respectă meseria. Nu degeaba a fost apreciat de celebrul Xavier Pascual

Raul Fotonea este antrenorul care, sub o formă sau alta, și-a pus amprenta pe evoluția echipei de suflet a iubitorilor de handbal băimăreni. Prima lui experiență în handbalul mare a început în primăvara lui 2016, când Minaur era în picaj liber și ultimii zece jucători rămași la echipă erau părăsiți și de antrenorul Petru Pop. Raul Fotonea a intrat în scenă ca o soluție de avarie, venind de la Academia de Handbal Minaur, de la nivelul echipelor de juniori, unde câștigase un titlu de campion național. Chiar dacă echipa s-a desființat, Fotonea a primit șanse de a-și continua munca în cadrul noii structuri CS Minaur, unde a luat echipa din liga secundă și a dus-o după un singur an pe prima scenă.

În 2015, în urma unui schimb de experiență cu Barcelona, Fotonea îl cunoaște pe celebrul antrenor Xavier Pascual, care îi apreciază calitățile de tehnician și începând din 2016 îl aduce lângă el la naționala masculină a României ca principal al lotului B, unde a rămas până în prezent, chiar dacă Pascual e deja istorie.

La Minaur, după promovare, a reușit să țină echipa pe linie de plutire, la jumătatea clasamentului, iar cel mai bun rezultat a fost obținerea medaliilor de bronz la ediția din 2018 a Cupei României. A fost contestat de o parte a suporterilor și evoluțiile mai puțin convingătoare din ultimul sezon l-au determinat să decidă în luna februarie să își înainteze demisia (a doua oară, după prima tentativă din decembrie 2017). Nu i-a fost însă acceptată de conducerea administrativă a municipiului și a rămas să termine sezonul cu Minaur. Din păcate echipa nu a reușit să acceadă în play-off-ul Ligii Zimbrilor, terminând campionatul pe locul 9. A urmat demiterea lui, după ce ințial aceeași conducere îi dăduse asigurări că va mai rămâne un sezon la cârma echipei. Între timp apucase să pună bazele noului lot și refuzase oferte certe de a antrena alte echipe, printre care una chiar de la CSM București.

În cele din urmă a fost ofertat de CSM Făgăraș, o echipă ce până acum s-a luptat sezon de sezon pentru rămânerea în Liga Zimbrilor. A acceptat provocarea de a îndeplini și de data aceasta același obiectiv, în condițiile în care despre CSM Făgăraș se spune că are cel mai mic buget. A debutat cu două amicaluri împotriva celor de la Steaua București, reușind să câștige unul dintre ele, spre surprinderea chiar și a propriilor suporteri și conducători.

E cert că Raul Fotonea e un antrenor tânăr despre care vom mai auzi, experiența acumulată la nivelul primului eșalon și al echipei naționale fiindu-i cu siguranță benefică. Și, cine știe, poate într-o zi, când va fi sufiecient de pregătit să facă față exigentului public băimărean, va reveni pe banca mult iubitului Minaur.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. bot gros

    FOTONEA ???
    Singurul antrenor care a pierdut la IASI ?
    Antrenorul care la time out,nu e in stare sa le spuna jucatorilor nimic constructiv(vezi faza cu aveti grija cum jucati sa nu luam 100)??
    Antrenorul care in 2 ani la liga nationala ,nu a reusit sa isi indeplineasca obiectivul ?
    Si daca e antrenor la lotul B,care e minunea ?Si lotul A si lotul B,sunt vai de capul lor,la fel ca antrenorii.Ne-am calificat undeva cu el ???
    Domnule ziarist,vrei sa ne prostesti in fata ???Plecarea lui FOTONEA este cel mai bun lucru care s-a intimplat la MINAUR in ultimii 3 ani !!!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu