Share
Raul Fotonea – antrenor al selecționatei divizionare naționale de handbal masculin

Raul Fotonea – antrenor al selecționatei divizionare naționale de handbal masculin

Handbalul masculin românesc suferă de câțiva ani în privința rezultatelor echipei naționale. Programul implementat de noul antrenor, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, încearcă să aducă în prim plan jucătorii tineri, de perspectivă, cu care să se alcătuiască un lot capabil să se califice la olimpiada de la Tokyo. Două dintre acțiunile de pregătire apropiate vor avea loc în lunile decembrie 2017 și ianuarie 2018, sub forma unor cantonamente pentru loturile naționale masculine. În perioada 18-23 decembrie echipa națională se va pregăti în Barcelona, în vederea participării la meciurile din grupa a treia preliminară a Campionatului Mondial din 2019, unde România va întâlni Italia, Ucraina și Insulele Feroe.

CS Minaur Baia Mare a primit pentru această acțiune o convocare pentru tânărul portar Alexandru Bucătaru (22 ani). Acesta va participa la stagiul de pregătire din Spania, în lotul care include, cu precădere, jucători care activează în Liga Zimbrilor.

A fost alcătuită și o selecționată divizionară, formată din handbaliști tineri, până în 25 de ani. Aceștia vor urma un stagiu de pregătire la Călărași, în perioada 2-4 ianuarie 2018. Pentru acest lot, CS Minaur va furniza trei jucători. În primul rând este vorba despre Alex Bucătaru care, după Barcelona, va fi prezent și la Călărași. Lui i se alătură Robert Nagy (20 ani) și Albert Cristescu (25 ani).

Ca antrenor al echipei divizionare a fost numit tânărul tenician al CS Minaur, Raul Fotonea. În ciuda ultimelor rezultate mai puțin bune ale echipei, Xavi Pascual Fuertes, l-a dorit în echipa sa tehnică, după ce în vara acestui an cei doi s-au cunoscut la două dintre cursurile la care spaniolul a fost lector, iar Fotonea – cursant.

Aceste convocări arată că intenția declarată de conducerea clubului Minaur, aceea de a promova handbaliști tineri, începe să dea roade, căci și la naționala de tineret a fost convocat jucătorul Călin Căbuț (19 ani).

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu