Share
Au fost premiați cei mai buni sportivi și cele mai bune echipe din județ în 2018 (GALERIE FOTO)

Au fost premiați cei mai buni sportivi și cele mai bune echipe din județ în 2018 (GALERIE FOTO)

Direcția Județeană de Sport și Tineret Maramureș și-a decernat obișnuitele premii anuale în cadrul Galei Voluntarilor și Sportivilor Maramureșeni, un eveniment festiv găzduit de Hotelul Carpați. Spre deosebire de alți ani, când cele două gale se desfășurau separat, anul acesta organizatorul a decis să aducă voluntarii și sportivii merituoși sub același acoperiș, asezonând festivitatea de premiere cu momente artistice muzicale și de dans, susținute de artiști și sportivi băimăreni.

Premiul pentru cel mai bun sportiv al județului în 2018 a fost acordat Amaliei Mali (CSM Baia Mare, antrenor Maria Szabo), campioană mondială la fitness juniori, campioană balcanică, vicecampioană europeană și medaliată cu aur la Cupa Mondială. La această listă de premii obținute la juniori, se mai adaugă nenumărate alte premii obținute la diferite competiții naționale și internaționale.

Locul secund i-a revenit lui Cristian Popa (teakwon-do ITF, CS Știința Dragonul Baia Mare, antrenor Dan Goron) care, în 2018, a obținut următoarele rezultate notabile: locul 3 la Campionatul European și la Cupa Europeană – luptă individual seniori și locul 5 la Cupa Mondială, Sydney – Australia, luptă individual.

Pe a treia treaptă s-a situat Paul Rednic, cel care a câștigat titlul de campion mondial de tineret la dans sportiv, categoria open standard, el fiind legitimat la CS Rus Team Baia Mare, antrenor Alexandru Rus.

Pe primul loc la echipe s-a situat iarăși echipa de rugby CSM Știința Baia Mare. În continuare s-au clasat: CS Minaur Baia Mare (handbal masculin, locul 2), Știința Explorări Baia Mare (volei masculin, locul 3) și CS Minaur Baia Mare (handbal feminin, locul 4). Nici o echipă de fotbal din județ nu apare în acest clasament, nici măcar la categoria premii speciale, cu toate că la individual au fost acordate 15 astfel de distincții. Chiar dacă se află doar în Liga a 3-a, lidera seriei, ACS Fotbal Comuna Recea ar fi meritat totuși măcar menționată.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu