Share
Premieră europeană în Baia Mare: handbal pe plajă în nocturnă la ”ebt Finals 2019”

Premieră europeană în Baia Mare: handbal pe plajă în nocturnă la ”ebt Finals 2019”

Pentru prima dată se va juca handbal pe plajă pe timp de noapte la „ebt Finals 2019”, în Baia Mare. Municipiul reședință de județ nu a găzduit niciodată un eveniment sportiv de o asemenea anvergură. Peste 400 de sportivi din 15 țări vin în această vară la „ebt Finals 2019”, Finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi, care se desfășoară în perioada 6-9 iunie în Baia Mare, în Centrul Vechi al orașului.

Din punct de vedere logistic evenimentul va fi mult peste ceea ce băimărenii s-au obișnuit să vadă în cele trei ediții de până acum ale Baia Mare Beach Handball Challenge. Rigorile impuse de Federația Europeană de Handbal, prin comisia de beach handball, au determinat organizatorii să facă eforturi deosebite pentru a duce evenimentul la un nivel neatins încă la o competiție de acest rang.

Pe 3 terenuri, cu 28 de echipe

Pentru prima dată la un „ebt Finals” se va juca pe trei terenuri, la fel cum tot o premieră este și faptul că numărul echipelor participante a fost suplimentat de la 24 la 28. O altă realizare de interes pentru finala din Baia Mare vor fi tribunele, care vor avea de data aceasta o capacitate de peste 1.000 de locuri, dând întregului stabiliment imaginea unei adevărate arene sportive instalate în inima orașului.

Chiar dacă nu a fost o cerință obligatorie a forului european, organizatorii au reușit să asigure la această ediție o altă premieră europeană la un „ebt Finals”. Va fi primul turneu final de acest fel la care se va juca la lumina unei instalații profesionale de iluminat pe timp de noapte. Aceasta va asigura un grad al iluminării de cel puțin 500 de lucși, necesari pentru ca și transmisia live la televiziune și pe internet să fie de o calitate excepțională.

Felicitați de comisarul EHF Marko Trespidi

Pentru această realizare echipa de organizare a fost felicitată public de comisarul EHF Marko Trespidi, cel care răspunde direct de buna desfășurare a acestui turneu: „Transmit felicitările mele întregii echipe de organizare. ebt Finals 2019 va avea meciuri jucate la lumina nocturnei pentru prima dată în istorie. Cu această realizare ați doborât deja toate recordurile”.

Meritul principal al acestei importante realizări îi aparține lui Claudiu Breban, unul din puținii profesioniști români când vine vorba despre instalații de iluminat pentru evenimente sportive. De numele lui se leagă meciul din Cupa României din 2015, disputat în nocturnă, când FCM Baia Mare a pierdut după penalty-uri în fața celor de la Steaua București. Din CV-ul său face parte și iluminarea altor stadioane, precum cele din Sibiu, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Călărași, unde nocturna mobilă a contribuit la desfășurarea în condiții fără cusur a unor meciuri importante de pe scena fotbalistică din România. Datorită sponsorizării realizate de Claudiu Breban, o bună parte a meciurilor de la „ebt Finals 2019” se vor juca în nocturnă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu