Share
Podium da, promovare ba

Podium da, promovare ba

Locurile 2 și 3 sunt clasări de consolare pentru echipele de fotbal din județ care au evoluat sezonul acesta în Liga a 3-a. A promovat AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. În ultima etapă a sezonului Minerul a câștigat cu ușoare emoții pe teren propriu, în timp ce Recea a remizat în deplasare.

Minerul Baia Mare – AFC Odorheiu Secuiesc 2-1 (1-0)

Un meci ce avea toate motivele să fie unul cu atmosferă amicală. Băimărenii au intrat totuși deciși să facă o ultimă impresie frumoasă. Și au reușit, chiar dacă tabela nu arată pe deplin acest lucru. Ocaziile la poarta oaspeților s-au succedat în valuri. Șerban și Stanciu și-au încercat șutul de la distanță în minutele 10 și 11. În minutul 17, la primul atac al oaspeților, Simion face un henț în careu și se dictează penalty. Ionel Dinu șutează în bară, mingea îi revine și o trimite pe lângă poartă. Băimărenii amenință constant poarta adversă și fac presing permanent, care în minutul 37 își arată roadele. Răzvan Lupu deposedează un adeversar la 25 de metri, rămâne singur cu portarul și marchează simplu de la 16 metri (1-0).

După revenirea de la vestiare oaspeții apucă să egaleze cu un șut superb de la 28 metri al aceluiași Dinu (1-1, min 52) înainte de a începe o ploaie torențială, care a afectat mult calitatea jocului. Minerul a fost în permanență în atac și a reușit să preia conducerea în minutul 77, prin Valer Giurgiu, care a primit o minge în fața porții și a marcat după ce a driblat un adversar și apoi și portarul (2-1). Alte ocazii bune de gol au mai avut și Piper, Chiș Toie, Duruș și Roșca, dar meciul s-a încheiat în cele din urmă cu 2-1.

Minerul a încheiat pe locul 3, dar încă nu merge în vacanță, elevii lui Dorin Toma urmând să se mai antreneze încă două săptămâni.

Sticla Arieşul Turda – ACS Fotbal Comuna Recea 1-1 (0-1)

Aceeași situație și pentru ACS Fotbal Comuna Recea, meciul cu turdenii neavând nicio miză. Partida a început cu golul rapid al fostului „student” clujean Brian Lemac, din minutul 5, gol care dădea impresia că oaspeții se vor impune lejer. Nu a fost să fie, în ciuda nenumăratelor ocazii pe care le-au avut elevii lui Romulus Buia. Gazdele au marcat și ele un gol rapid, la scurt timp după revenirea de la vestiare, autor fiind un alt fost jucător al lui U Cluj, Valentin Lemnaru (1-1, min. 52).

Recea încheie pe locul 2, dând impresia spre finalul sezonului că parcă nu și-a dorit promovarea. Spre deosebire de băimăreni, recenii pleacă deja în vacanță, urmând a fi stabilit programul verii.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu