Share
Ultimele achiziții la echipele de handbal ale CS Minaur

Ultimele achiziții la echipele de handbal ale CS Minaur

Extrema dreaptă, Andreea Taivan, o campioană mondială. Cu 5 zile înainte de startul sezonului competiţional 2018-2019, echipa feminină CS Minaur a transferat o jucătoare de la adversara băimărencelor din prima etapă a campionatului, CSU Danubius Galaţi, echipă pentru care în sezonul trecut a a marcat 63 de goluri. Este vorba de extrema dreaptă Andreea Taivan, în vârstă de 21 de ani.

 

Conducerea clubului băimărean a trebuit să aducă în regim de urgenţă o extremă dreapta pentru că acest post era deficitar, după ce Yuliya Zaremba a cerut rezilierea contractului, iar Andreea Lipară are şanse minime să joace în acest an după ce a suferit, în urmă cu o lună, o intervenţie chirurgicală la genunchi. Singura jucătoare stângace de pe acest post era Sonia Seraficeanu, jucătoare transferată în această vară de la CSM Slatina.

Andreea Taivan s-a născut la Galaţi în 27 aprilie 1997, a început handbalul la CSŞ Galaţi, iar la vârsta de 13 ani a fost selecţionată la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. La junioare a jucat pentru echipa Grupului Şcolar Energetic Rm. Vâlcea (antrenor Aurelian Roşca), cu care  a obţinut două medalii de aur la campionatele naţionale de junioare III (2012) şi junioare II (2013). La nivel de senioare a jucat pentru HC Activ Plopeni şi CSU Danubius Galaţi. În sezonul trecut a marcat 63 de goluri pentru gruparea gălăţeană.

Andreea a fost componentă a loturilor naţionale de junioare şi tineret ale României, cu care a obţinut două performanţe importante: campioană mondială de junioare Under 18 în Macedonia (2014) şi medalie de bronz la mondialele de tineret în Rusia (2016).

Pivotul Leonard Ștefan, cel mai bun junior din 2014 

CS Minaur Baia Mare a semnat zilele trecute cu un jucător de perspectivă la nivelul semicercului. Ștefan Leonard  (foto sus) se alătură lotului condus de Raul Fotonea, fiind considerat un pivot valoros, component al naționalei U18 în 2014 (an în care a fost desemnat de către EHF cel mai bun junior al României în meciul contra Ungariei), dar și al naționalei U20 în 2016. În ultimii trei ani Ștefan a evoluat pentru Poli Timișoara, echipă cu care a reușit calificarea în finala Cupei României în sezonul 2016/2017 și ocuparea locului 6 în Liga Zimbrilor la finalul sezonului 2017/2018.

“Sunt fericit că am ales acest club. Consider că am făcut alegerea corectă venind aici. Îmi place foarte mult atmosfera din jurul acestei echipe și din interiorul vestiarului. Am fost primit foarte bine de către jucători și echipa tehnică. Știu că în Baia Mare handbalul reprezintă o tradiție și îmi doresc să ne clasăm cât mai sus în campionat și eu personal să pot ajuta cât mai mult echipa în ideea îndeplinirii obiectivelor”, a declarat Leonard Ștefan pentru site-ul minaur.ro.

Raul Fotonea, antrenorul principal al CS Minaur, a declarat pentru același site: “Ne pare bine că a ales să vină la Minaur, deoarece este un jucător tânăr, de valoare, cu evoluții bune în ultimele ediții ale Ligii Naționale. Ne străduim să îl integram cât mai repede, să îl facem să înțeleagă cât mai bine modelul nostru de joc, pentru a ne putea folosi de el încă din primele etape. Îi urăm bun venit și multă baftă!”

Prin această achiziție, CS Minaur Baia Mare continuă să promoveze tineri jucători, Ștefan Leonard contribuind astfel la alcătuirea celui mai tânăr lot din Liga Zimbrilor din acest sezon.

De menționat e și faptul că Adrian Dedea, pivotul de 18 ani promovat inițial în lot de la Academia de Handbal Minaur, a fost împrumutat la Universitatea Cluj, acolo unde cu siguranță va avea ocazia să joace mai mult și să acumuleze experiența necesară la nivelul primei divizii, astfel încât pe viitor să poată fi un component de bază la Minaur.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Leonard Ștefan; minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu