Share
Pentru Simona n-a fost să fie, dar a fost frumos

Pentru Simona n-a fost să fie, dar a fost frumos

Finala de la Australian Open a adus față în față pe cele mai bune jucătoare ale momentului. Departajarea o făceau numărul de ore petrecute în teren (Wozniacki a jucat cu circa trei ore mai puțin, deci era mai proaspătă) și plenitudinea forțelor – Simona ducând până în finală accidentarea din primul tur.

Chiar și așa, primul set l-a pierdut la tie-break, iar pe al doilea l-a câștigat – aparent ușor, 6-3 – într-un picior. La 1-1 la seturi, meciul s-a oprit din cauza căldurii pentru 10 minute, dar Simona oricum luase o pauză medicală.

Decisivul e echilibrat și pare că va fi curge spre cea aflată în plenitudinea forțelor și, evident, mai proaspătă. Și chiar așa începe setul: 0-2. Urmează două serii de break-uri pentru fiecare jucătoare și stăpânirea nordică dă rateuri. Simona, cu piciorul stâng care nu o ajută suficient la serviciu, găsește resurse de te miri unde, și preia conducerea cu 4-3. Wozniacki  vede că nu e de glumit și cere time-out medical ca să întrerupă seria bună a româncei.Stratagema reușește, Simona e scoasă din mână și cedează următoarele ghemuri . Scor final. 6-7(2), 6-3, 4-6. Dacă nu ar fi fost accidentată, lua titlul de Grand Slam. Așa, mai avem puțin de așteptat.

Pentru prezența în finală, Simona a încasat un cec în valoare de 1,3 milioane euro, jumătate cât câștigătoarea.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu