Share
Pauză și la handbal: Lista competițiilor care se amână din cauza Coronavirusului

Pauză și la handbal: Lista competițiilor care se amână din cauza Coronavirusului

Federația Română de Handbal a anunțat faptul că a considerat că sănătatea participanților la activitatea handbalistică și nu numai, trebuie să primeze și, ținând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creștere, decide suspendarea tuturor competițiilor de handbal pe plan intern.

Astfel, Consiliul de Administrație al F.R.H. a decis astăzi, 13 martie, sistarea tuturor competițiilor de handbal organizate sub egida F.R.H., A.J.H., A.M.H. până la data de 31 martie.

De asemenea:

 • dubla cu Polonia contând pentru calificarea lotului național de senioare la Euro 2020, Danemarca și Norvegia, a fost amânată de comun acord cu Federația Poloneză de Handbal pentru perioada 3/4 iunie, respectiv 6/7 iunie 2020.
 • participarea lotului național de tineret feminin la stagiul de pregătire de la Izvorani și dubla cu Germania din perioada 15 – 22 martie au fost anulate.
 • participarea lotului național de tineret feminin la turneul internațional din perioada 26 – 29 martie, Rusia, a fost anulată.
  participarea lotului național de cadete la Jocurile Mediteraneene din perioada 8 – 12 aprilie 2020 a fost anulată.

În plus, Federația Europeană de Handbal a emis astăzi, 13 martie, un comunicat prin care anunță oprirea tuturor competițiilor de club/echipe naționale până la 12 aprilie 2020. Acest anunț face referire directă la următoarele competiții:

Calificări EHF EURO 2020 Rundele 3 și 4 (25 – 29 Martie)

 • VELUX EHF Champions League – Optimi de Finală (18 – 22 și 25 – 29 Martie)
 • DELO WOMEN’S EHF Champions League – Sferturi de Finală (3 – 5 și 10 -12 Aprilie)
 • MEN’S EHF Cup – Faza Grupelor – Rundele 5 și 6 (21 – 22 și 28 – 29 Martie)
 • Men’s Challenge Cup – Sferturi de Finală (21 – 22 și 28 – 29 Martie)
 • WOMEN’S EHF Cup – Semifinale (4 – 5 și 11 – 12 Aprilie)
 • Women’s Challenge Cup – Semifinale (4 – 5 și 11 – 12 Aprilie)

Astfel, echipa națională de senioare a României va disputa partidele contra Polonie în prima săptămână a lunii iunie, iar cluburile încă implicate în aceste competiții vor urma să dispute aceste partide la date stabilite ulterior.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu