Share
Patru rugbiști băimăreni convocați la națională pentru meciul cu SUA

Patru rugbiști băimăreni convocați la națională pentru meciul cu SUA

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 17 noiembrie, ora 14.00 pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, reprezentativa SUA.  La lot au fost convocați și patru băimăreni, aceiași ca pentru partida cu Portugalia: Constantin Pristăviță (pilier), Cristian Chirică (linia a II-a), Alexandru Bucur (centru) – toți  de la CSM Știința Baia Mare – și Paul Popoaia (CSȘ 2 Baia Mare).

Partida va fi transmisă în direct de Telekom Sport. Încasările din vânzarea biletelor pentru acest meci vor fi redirecționate către fostul căpitan al Stejarilor, Petre Mitu, afectat de o boala cruntă – scleroză laterală amiotrofică.

Stejarii vor întâlni SUA pentru a noua oară, ultima data cele doua reprezentative confruntându-se în 2016, la Bucuresti. Atunci Stejarii s-au impus cu 23-10 (20-0) și au câștigat în premieră Cupa Pershing. Acest trofeu este pus la bătaie de Federația Română de Rugby începând cu 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară “Jocurile Interaliate” din 1919. Acestea au fost organizate de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârsitul Primului Război Mondial. De altfel, de acele meciuri se leagă și debutul Romaniei în partidele test. Până acum fiecare echipă și-a adjudecat câte o Cupă Pershing.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu