Share
ORIENTARE. De 30 de ori au urcat pe podium, reprezentând Maramureșul la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

ORIENTARE. De 30 de ori au urcat pe podium, reprezentând Maramureșul la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

Campionatele Naționale de Orientare în probele individuale și de ștafetă este cea mai importantă competiție din calendarul intern al Federației Române de Orientare. În acest an ele s-au desfășurat la Alba Iulia, în perioada 30 august – 2 septembrie. Peste 300 de competitori de la majoritatea cluburilor și asociațiilor de profil din întreaga țara dar, și câțiva din străinătate s-au întrecut în cele 3 probe individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și în proba de ștafetă. Doar zona  de ștafetă a permis concurenților să dezvolte viteze mari de concurs, zonele rezervate probelor individuale fiind în general foarte tehnice și foarte greu alergabile. Partenerul local de organizare, CS Unirea Alba Iulia, a reușit organizarea probei de sprint chiar  în Cetatea Alba Carolina, unde expunerea mediatică a fost foarte mare,  ținând cont de faptul că suntem în anul în care sărbătorim  centenarul Marii Uniri.

C.S. Știința Electro Sistem Baia Mare a fost unul dintre cele 24 de cluburi și asociații din țară care au participat la acest regal al orientării. În ciuda unei concurențe foarte acerbe, mai ales în competițiile de copii și juniori mici, sportivii băimăreni antrenați de Lucia Pop și Istvan Sebestyen, au reușit să urce de 30 de ori pe podiumul de premiere. De remarcat că la categoria de vârstă de 16 ani, masculin (M16), în probele de medie și lungă distanță, podiumul de premiere a fost ocupat în întregime de către sportivii clubului.  Iată și rezultatele obținute:

Sprint. Locul II: Lucia Pop (F50)  ● Locuri III: Alexandra Roman (F18), Strîmbu Luca (M14), Ionuț Crișan (M18)

Lungă Distanță. I: Tania Sabou (F12), Alexandru Catană (M16), Istvan Sebestyen (M35) ● II: Alexandra Roman (F16), David Hreniuc (M14), Adrian Iacob  (M16), Cătălin Vădean (M16) ● III: Alexandra Creciun (F16), Alina Tecă (F18), Lucia Pop (F50), Ionuț Crișan (M18), Alexandru Biro (M20)

Medie Distanță. I: Andreea Manu (F14), Alexandru Catană (M16) ● II: Tania Sabou (F12), Alexandra Roman (F16), Luca Strâmbu Luca (M14), Cătălin Vădean (M16), Alexandru Biro (M20) ● III: Alexandro Kotai (M12), Adrian Iacob (M16), Vlad Peleș (M18)

Ștafetă. I: Alexandro Kotai, Luca Strâmbu și David Hreniuc (M14)  ● II: Ionuț Crișan, Adrian Iacob și Cătălin Vădean (M18) ● III: Alexandra Creciun, Alina Tecă și Alexandra Roman (F18); Culcean Roxana la F21 (component în ștafeta reprezentativei Maramureș).

CS Știința Electro Sistem Baia Mare aduce mulțumiri tuturor celor care au contribuit la obținerea acestor frumoase rezultate: sportivi, antrenori, părinților sportivilor pentru susținere, CS Știința (prin director Zamfir Mesaroș), SC Electro Sistem SRL (prin directorul general Ștefan Blasko) și Consiliului Local Baia Mare (care a suportat o parte din cheltuielile necesare efectuării deplasării).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu