Share
Obrigado, Portugal, dar trebuie să vă batem, asta e!

Obrigado, Portugal, dar trebuie să vă batem, asta e!

„Meciul este de o importanță majoră pentru noi ca și nație.” Așa și-a deschis discursul Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, la conferința de presă dinaintea meciului de baraj dintre reprezentativele de rugby ale României și Portugaliei. Acesta a mulțumit gazdelor pentru eforturile făcute pentru organizarea evenimentului, considerând că Baia Mare merita să găzduiască după 29 de ani o partidă de acest nivel. „Mă aștept ca mâine să avem un stadion neîncăpător, pentru că ajutorul suporterilor a fost întotdeauna foarte important pentru noi”, a spus Petrache.

„De mâine începem un nou drum, construim un nou grup, luptăm pentru un nou obiectiv. Cu siguranță va fi greu, după cele întâmplate. Trebuie să menținem România în aceeași divizie, trebuie să lăsăm ceva în urmă pentru viitorul rugbyului românesc” – a declarat și căpitanul Mihai Macovei, care a recunoscut cu emoție că Baia Mare e pentru el a doua casă, e orașul în care s-a format ca jucător. „Cu siguranță mâine stadionul va fi plin și publicul băimărean iubitor de rugby va fi alături de noi să ne încurajeze”, a adăugat Macovei.

Noul antrenor al naționale, Thomas Lievremont, s-a arătat optimist în privința meciului de sâmbătă, considerând că mixul de tinerețe și experiență al echipei va duce la victorie. „Avem o echipă tânără și e dificil să începi un nou ciclu competițional cu un meci de baraj, mai ales având Portugalia ca adversar, în fața căreia trebuie să fim foarte vigilenți”, a spus acesta.

De cealaltă parte, Martin Aguiar, antrenorul Portugaliei, a afirmat: „E o mare oportunitate pentru noi să jucăm din nou împotriva unor echipe puternice precum cea a României. E șansă bună pentru tânăra noastră echipă să evolueze la acest nivel pentru a ne testa forțele”.

Meciul dintre cele două reprezentative are loc sâmbătă de la ora 14.00 pe Arena Zimbrilor. Accesul spectatorilor e liber și se va face începând cu ora 12.00. Partida este transmisă în direct de către Telekom Sport.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu