Share
O polițistă a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de judo seniori

O polițistă a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de judo seniori

Cândva una dintre disciplinele care dădeau orașului sportivi medaliați la Olimpiadă, judoul băimărean se confruntă azi cu multiple greutăți, din ce în ce mai puțini copii alegând să practice acest sport. Rămas pe baricade, după desființarea, cu mulți ani în urmă, a clubului Voința și, mai ales, după trecerea în neființă a regretatului Vasile Selincean,  antrenorul Vasile Pop reușește totuși să producă rezultate bune, ținând cont de dificultățile financiare cu care se confruntă secția de judo a CSM Baia Mare.

Astfel, judoca de la clubul băimărean au participat în weekend, la Iași, la Finala Campionatului Național de Judo seniori, competiție la care au luat startul 250 de sportivi, de la 28 cluburi.  De la CSM Baia Mare au participat cu 4 sportivi și antrenorul Vasile Pop.

Singura medalie a fost obținută de Laura Augustin, care a câștigat bronzul la categoria 63 kg. Au mai concurat Damaris Funeczan (loc 7, categoria 70 kg), Denis Pop (loc 5, categoria 81 kg) și Bogdan Pop (categoria 73 kg).

 

Laura Augustin, născută în 1995, este multiplă medaliată la campionate naționale de copii și juniori. Ea a absolvit Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca, este studentă la Ingineria Mediului și lucrează ca agent la Poliția Ulmeni. Ea mai practică și sambo, o disciplină sportivă înrudită cu judo-ul. Laura este și componentă a lotului național de judo.

La finalul acestei săptămâni, în perioada 29-31 martie, 12 sportivi ai CSM Baia Mare vor participa la Finala Campionatului Național U14 și U16 individual, care se va desfășura la Satu Mare.

Rafael HEKMAN
Foto: csm-baiamare.ro & facebook Laura Augustin


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu