Share
O altercație generală, punctul culminant al meciului disputat de handbaliștii de la Minaur

O altercație generală, punctul culminant al meciului disputat de handbaliștii de la Minaur

Meci fără miză în clasament pentru Minaur Baia Mare, miercuri seara în fața celor de la CSM București. Miza ar fi putut fi reabilitarea față de suporterii băimăreni, dar pentru așa ceva nu ajung 15 minute bune. S-au dat lupte grele, și la propriu și la figurat, în minutul 25 cele două echipe fiind la un pas de o altercație generală (vezi foto), după ce Militaru l-a călcat intenționat pe Haiduc, care era căzut pe parchet. Câte doi jucători de fiecare parte s-au ales cu eliminare de 2 minute, Militaru fiind trimis în tribune.

CS Minaur Baia Mare – CSM București: 24-31 (12-16)

În absența căpitanului Csepreghi, anunțat ca fiind accidentat, Minaur a început bine, dând senzația că va putea ține piept bucureștenilor și că lipsa mizei și a presiunii i-ar putea determina să arate o oarecare  atitudine în joc. Băimărenii chiar au condus în două, trei rânduri, ultima dată cu 7-6 (min. 16). Apoi au început ratările și CSM ne-a taxat pe contraatac de câte ori a avut ocazia, desprinzându-se până în minutul 21 la 7-11, cu 5 goluri consecutive.

Până la finele reprizei, oaspeții și-au păstrat avantajul, pe care apoi l-au majorat decisiv imediat după pauză (12-19, min. 34). Avantajul maxim l-au atins în minutul 43 când aveau deja 9 goluri avans (18-27). Apoi băieții lui Raul Fotonea au avut o zvâcnire de orgoliu de prin minutul 51, când reușesc o suită de 5 goluri. Robert Nagy, specialistul lui Minaur pe faza de apărare, primește șansa de a se evidenția și în atac, șansă pe care o fructifică înscriind 5 goluri. Bucureștenii domină și ultimele minute când mai punctează de 3 ori, ducând-o pe Minaur la cota 11 din 23 la meciuri în care a primit mai mult de 30 de goluri. E greu de spus unde s-a făcut diferența, dar e cert că nu se poate câștiga cu 16 ratări, din care cel puțin jumătate s-au concretizat cu goluri pe contraatac, în condițiile în care adversarul a ratat doar de 6 ori; plus că nici poarta nu a fost azi de partea băimărenilor.

Mai avem două „amicale” oficiale, cu Potaissa Turda și cu Dinamo, până să jucăm în play off, pentru evitarea retrogradării. Cum nu mai avem cum să ne mișcăm de pe locul 9, nici în sus, nici în jos, putem zice că vor fi încă două meciuri test, în care poate-poate..

CS Minaur Baia Mare. Portari – Țenghea, Apostu ● Jucători – Nagy 5 goluri, Căbuț 5, Brajovic 4, Botea 3, Haiduc 3, Mureșan 2, Vujadinovic 1, Cristescu 1, Popescu, Oargă, Yuriy Pop, Szabo, Marta, Ștefan ● Antrenori – Raul Fotonea și Alexandru Sabou.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu