Share
Nu e nicio rușine să te bată greu Federer într-o finală, după care urci 33 de locuri în ierarhia mondială. Bravo, Copil!

Nu e nicio rușine să te bată greu Federer într-o finală, după care urci 33 de locuri în ierarhia mondială. Bravo, Copil!

Chiar dacă a pierdut finala turneului ATP 500 de la Basel în fața unui adversar galonat – Roger Federer -, tenismanul român Marius Copil a câștigat respect. Plus un salt absolut spectaculos în clasamentul ATP, de 33 de poziții. De luni, Marius urmează să ocupe locul 60 în ierarhia mondială. Venit din calificări, Copil a avut o evoluție entuziasmantă în acest turneu. A învins șase adversari mai bine clasați ca el, printre alții lăsându-i în tribune pe croatul Marin Cilic (6 mondial) și pe germanul Alexander Zverev (nr. 5 mondial). Pe lângă câștigul din clasamentul ATP, Copil va avea parte și de un câștig financiar deloc de lepădat: aproape 210.000 de euro. Bravo lui, a asudat pentru banii ăștia!

Marius Copil a făcut un joc consistent, matur, în fața lui Federer. E adevărat, nu suficient cât să îl învingă pe elvețian. Suficient însă cât să ne dea nouă speranțe și să visăm frumos că tenisul românesc are multe de spus în continuare nu doar la feminin, ci și la masculin. Bravo, Copile!

Sursa foto: Reuters / Agerpres


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu