Share
Noi baze sportive în Maramureș și o reabilitare la Sighetu Marmației

Noi baze sportive în Maramureș și o reabilitare la Sighetu Marmației

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” – S.A. a anunțat recent prin vocea Ministrului Ion Ștefan că a fost semnat ordinul prin care se vor înființa 14 baze sportive de Tip 1 (vezi foto). Proiectul face parte din “Programul național de construcții de interes public sau social” – Subprogramul „Complexuri sportive”.

Printre orașele care beneficiază de un astfel de complex sportiv se numără și Baia Mare. Complexul va fi amplasat în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” și va cuprinde un teren de fotbal, tribune și clădiri anexe (vestiare, birouri, grupuri sanitare etc.).

Alături de acesta, Federația Română de Fotbal, cu susținerea Primăriei Baia Mare va instala un al doilea teren, de data aceasta cu suprafață sintetică, teren care se află în faza procedurii de licitare a executării lucrării.

Dealtfel, județul Maramureș va mai beneficia în viitor de încă 6 baze sportive construite prin Compania Națională de Investiții, acestea urmând a fi amplaste în Sighetu Marmației, Ulmeni, Târgu Lăpuș, Recea, Vișeu și Bârsana.

O altă veste bună din domeniul bazelor sportive vine de la Sighetu Marmației, unde Primăria a decis să facă demersuri pentru reabilitarea Sălii Polivalente din municipiu, astfel încât aceasta să poată găzdui meciuri de volei și baschet de nivel internațional, cu suprafața de joc și logistica adecvate.

În legătură cu acest proiect, directorul Serviciului Public de Gospodărire ,,Urbana”, Șuștic Ioan a declarat: ,,În cursul săptămânii trecute a fost depusă documentația la Compania Națională de Investiții din Ministerul Dezvoltării Regionale pentru lucrările de reparații și amenajare a Sălii Polivalente. Aceste lucrări presupun înlocuirea suprafeței de joc, reamenajarea vestiarelor, a toaletelor și a celorlalte spații, montarea scaunelor și realizarea instalației de încălzire. În cel mai scurt timp se va demara procedura de licitație a lucrării, și sperăm ca în această vară să înceapă lucrările.”

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu