Share
Nepoată de mare campion, tânăra atletă băimăreancă Alexia Hecico aleargă spre… olimpiadă

Nepoată de mare campion, tânăra atletă băimăreancă Alexia Hecico aleargă spre… olimpiadă

Alexia Hecico este o tânără atletă specializată în proba de alergare montană, o disciplină mai puțin mediatizată, dar destul de practicată la noi în țară. Sportiva legitimată la LPS Baia Mare, în vârstă de 18 ani, este elevă în clasa a 12-a  a Colegiului ”Vasile Lucaciu”, la matematică-informatică intensiv engleză. Prin clasa întâi a cochetat cu înotul , dar începând cu a VI-a a trecut la atletism. Probabil că a contat faptul că provine dintr-o familie de atleți, bunicul ei, Iosif Hecico fiind deja un nume legendar al atleților veterani din Baia Mare. Alexia este antrenată de mama ei, Ana Hecico, la rândul ei fostă sportivă de performanță, la fel ca și tatăl ei Emil Hecico.

Lista de trofee a băimărencei e una impresionantă, în topul celor mai bune rezultate numărându-se locul 4 la individual, și locul 1 cu echipa la Campionatul Mondial de Alergare Montană, din 2017, de la Premana (Italia). Chiar dacă anul acesta nu a mai repetat performanța de la Mondiale, ocupând locul 6 la individual și locul 3 cu echipa (la Canillo, Andorra), Alexia și-a completat vitrina cu trofee cu titlul de campioană națională, la Câmpulung Moldovenesc. Printre celelalte rezultate notabile se mai numără clasări pe podium la alte competiții naționale, balcanice și europene.

Disciplina Alexiei  a fost propusă  pentru introducerea în calendarul Olimpiadei

Chiar dacă alergarea montană nu este încă probă olimpică, băimăreanca și-a propus ca obiectiv pe termen lung să bifeze cel puțin o participare la Olimpiadă, această disciplină fiind pe lista sporturilor pe care Comitetul Olimpic Internațional intenționează să le introducă în calendarul competiției. Dealtfel, Alexia are în plan să facă trecerea și spre probele de maraton și semimaraton, cele care i-ar putea oferi o șansă în plus de a-și îndeplini visul de a participa la competiția supremă a atletismului.

În afara timpului dedicat antrenamentelor și competițiilor Alexia este o elevă conștincioasă care se pregătește de admiterea la Facultatea de Business. puținul ei timp liber îl petrece cu Printre hobby-urile care mai încap în puținul ei timp liber se numără cititul, scrisul, înotul, excursiile montane, iar în vacanțe preferă să călătorească în întreaga lume. Pe termen scurt obiectivul ei este clasarea pe podium la următoarea ediție a Campionatului European de la Zermatt (Elveția), fiind deja selecționată în lotul național de junioare.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu