Share
Neplătiți de mai bine de 3 luni, voleibaliștii băimăreni au câștigat ultimul meci pe teren propriu, având puterea să mai zâmbească

Neplătiți de mai bine de 3 luni, voleibaliștii băimăreni au câștigat ultimul meci pe teren propriu, având puterea să mai zâmbească

Atmosferă degajată, volei plăcut și o victorie în set decisiv pentru Știința Explorări Baia Mare, în meciul contra eternei rivale, Unirea Dej. Un spectacol sportiv dedicat celui care a fost Nicolae Silistraru, cel mai fidel suporter al voleiului băimărean, fost arbitru republican, crainic la meciurile celor de la Știința Explorări și sufletul echipei de old boys ”Prietenii 2000”, trecut zilele trecute în neființă, la vârsta de 79 de ani. A fost ultima reprezentație pe teren propriu din acest sezon pentru elevii lui Marius Botea.

Știința Explorări – Unirea Dej: 3-2 (14, -16, -20, 22, 9)

Un meci fără miză, deci fără încrâncenare, dar care a respectat tradiția duelurilor cu Unirea Dej. S-a jucat fără presiune, cu zâmbetul pe buze, în ciuda faptului că băimărenii nu au mai primit salariile din luna decembrie. Un spectacol sportiv agreabil la care, din păcate, au asistat mult prea puțini spectatori. Știința Explorări a câștigat categoric primul set, oaspeții revenind apoi și adjudecându-le pe următoarele două. Chiar dacă, pe ansamblu, am consemnat destul de multe erori de o parte și de alta, jocul a avut și momente spectaculoase, cu argentinianul Imhoff în prim plan, autor a 22 de puncte, secondat de Talpă, Mocanu și Dragomir. În setul 4 s-a mers cap la cap, până la 20-19 când băimărenii au forțat și au egalat la seturi. În decisiv, băimărenii au condus de la primul punct și au reușit să câștige în cele din urmă ultimul meci al sezonului pe teren propriu.

Evoluția scorului:
setul I: 3-0, 4-4, 11-7, 17-13, 25-14;
setul II: 4-6, 6-12, 9-18, 16-25;
setul III: 3-1, 6-6, 11-14, 17-19, 20-25;
setul IV 2-5, 8-7, 15-11, 16-15, 20-19, 25-22;
setul V 4-1, 7-3, 10-4, 15-9.

Urmează ultima etapă cu U Cluj, după care voleibaliștii băimăreni rămân împreună pentru a se pregăti pentru Final 4-ul Cupei României, din 11-12 mai, de la Alexandria.

Marius Botea (antrenor principal Știința Explorări): „A fost un joc disputat, împotriva unei echipe mai bune decât a noastră. Deși ne apropiem de finalul campionatului, jucătorii mei au avut chef de joc și cred că ăsta a fost secretul victoriei”.
Dragoș Răileanu (căpitan Știința Explorări): „Din punctul meu de vedere a fost un meci foarte frumos și am învins meritat. Din păcate, situația noastră finaciară este foarte gravă. Nici măcar luna decembrie nu este plătită integral. Noi așteptăm să fim plătiți pentru că este vorba de munca noastră și avem nevoie de bani pentru a putea trăi. Eu cred că ne-am comportat exemplar în acest sezon, ținând cont de condițiile grele de la echipă. Înțeleg să mai întârzie salariul o lună-două, dar deja este prea mult”.

Știința Explorări:  Răileanu 4p (2 blocaje), Imhoff 28p (2 blocaje, un as), Mocanu 12p (5 blocaje), Talpă 12p (2 blocaje, un as), Țuțea 3p, Nagy 6p (2 blocaje), Popovici (libero) ● Au mai jucat: Crișan 6p și S. Dragomir 12p (un blocaj) ● Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu