Share
Neplătite de două luni, handbalistele de la Minaur au debutat în Liga Florilor cu un semieșec

Neplătite de două luni, handbalistele de la Minaur au debutat în Liga Florilor cu un semieșec

Azi, mai de dimineață, Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie au dat startul Ligii Florilor. Meciul a avut două reprize total opuse din perspectiva jocului și a evoluției scorului și, la final, un egal în un egal greu de explicat. După ce Minaur a condus și cu 6 goluri. După o lungă absență din peisajul handbalului băimărean, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” și-a făcut apariția Liviu Bala, fostul director al clubului HCM Baia Mare, despre care se spune că va prelua postul de director al CS Minaur, ocupat interimar de Raluca Mureșan. Acesta nu a negat că e tentat să revină în handbalul băimărean, dar că, deocamdată, nu știe exact ce va face. La meci au fost prezenți timp de o repriză și fotbaliștii lui Dorin Toma, de la Minerul Baia Mare.

CS Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie: 25-25 (11-12)

Prima repriză a meciului a fost echilibrată, cele două echipe succedâmdu-se la conducere. Băimărencele au ratat mai mult, dar la asta a contribuit evoluția foarte bună a portarului Elena Voicu, care a adunat până la final 15 intervenții reușite, asigurând oaspetelor un avantaj  minim la pauză: 11-12.

Repriza secundă a început mult mai bine pentru Minaur, care a primit cadou câteva pase la intercepție și au profitat de alte greșeli în faza de atac a măgurencelor. Cu 5 goluri pe contraatac și 4 din atac pozițional, marcate în 12 minute, scorul a devenit: 20-14. Avantajul de 6 goluri a fost păstrat păna la jumătatea reprizei secunde: 22-16 (min. 45). Alexandru Weber, antrenorul Măgurei, își consumă repede cele două time out-uri și o face cu folos. Situația se întoarce cu 180 de grade în teren. După ce primele 12 minute din repriza a doua au consemnat un 9-2 pentru băimărence,  au urmat 10 minute în care s-au impus oaspetele cu 1-8 (!), care au preluat conducerea: 23-24 (min. 55). Cu toate că a fost folosită mai puțin, pe final Andreea Popa și-a asumat 2 aruncări curajoase și a dus scorul la 25-24. Moldovan egalează când mai erau 30 de secunde, apoi Shteriova – de altfel, cea mai bună jucătoare de la Minaur –  ratează. Măgura are ultimul atac, însă din fericire pentru băimărence, nu îl fructifică.

Greu de spus dacă Minaur a câștigat un punct sau a pierdut două. Cert e că jocul încă mai are nevoie de îmbunătățiri. La semieșecul de azi e posibil să fi contribuit și tensiunea creată de restanțele salariale de aproximativ 2 luni.

CS Minaur: Măzăreanu (8 intervenții), Enache – Shteriova 7/12, Lisewska 4/6 (2 din 7m), A. Popa 3/5, Bondar 2/3, Szolosi 2/3, Cîrstea 2/4, Seraficeanu 2/5,  Masna 2/5, Burlachenko 1/4, L. Tămaș, Argyelan, Polocoșer, Cîrstea, Conache. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Dar despre restantele de la baieti,cind scriem ceva domnilor ???
    Visam cupe europene,si noi avem buzunarele goale !!!
    In aceste conditii ,antrenorul francez nu face multi pureci in BAIA MARE !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu