Share
Naționala de rugby revine în Baia Mare după 29 de ani

Naționala de rugby revine în Baia Mare după 29 de ani

Pe 22 octombrie 1989, terenul de rugby din Baia a găzduit pentru ultima dată un meci internațional oficial. Era meciul din Cupa FIRA, pe care România l-a pierdut în fața URSS-ului cu 31-21 (4-9).

După 29 de ani de așteptări, echipa națională de rugby se întoarce la Baia Mare. Pe 10 noiembrie 2018, pe ”Arena Zimbrilor”, Stejarii vor juca împotriva Portugaliei un meci de baraj pentru menținerea în Rugby Europe Championship. În urma descalificării României de la Cupa Mondială 2019 de către Word Rugby și penalizarea cu 25 de puncte, naționala de rugby a ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018 și este nevoită să joace barajul cu Portugalia, care a câștigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eșalon valoric. Câștigătoarea barajului va evolua în ediția 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

„În Anul Centenarului, ne-am dorit să jucăm un meci în Baia Mare, unde nu am reușit să mai ajungem cu echipa națională după momentul Revoluției din Decembrie 1989. Meciul cu Portugalia este foarte important pentru noi, pentru că ne va menține în acest eșalon valoric și am dorit să-l jucăm într-un loc unde este o mare tradiție pentru rugby, unde avem un Centru de Excelență pentru juniori, care produce de câțiva ani jucători pentru toate loturile naționale. De asemenea, o foarte mare importanță o are publicul de aici, iubitor al acestui sport, pentru că Stejarii au nevoie de o susținere cât mai mare pentru această partidă crucială. Mulțumim autorităților locale pentru interesul și deschiderea pe care au arătat-o în a ne sprijini în organizarea acestei partide și domnului primar care, prin implicarea directă, a făcut posibilă disputarea acestei partide aici” – a declarat Alin Petrache (foto),președintele Federației Române de Rugby, prezent vineri în Baia Mare, unde a participat la ședința festivă a Consiliului Local și a avut întâlniri cu reprezentanți ai rugby-ului băimărean.

Naționala de rugby a României va disputa în luna noiembrie și două meciuri test World Rugby. Astfel, pe 17 noiembrie va întâlni Statele Unite ale Americii și pe 24 noiembrie, Uruguay. De asemenea, pe 3 noiembrie, Romania A (selecționata nașională secundă) va întâlni într-un meci de pregătire pe Kenya, echipa care se pregătește pentru turneul de recalificare la Cupa Mondiala de Rugby din 2019, ce va avea loc la Paris în luna noiembrie. Locul de disputare al acestor partide urmează să fie stabilit zilele următoare.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu