Share
Natalia Iocsak se pregătește de debutul sezonului de drift

Natalia Iocsak se pregătește de debutul sezonului de drift

Natalia Iocsak este o sportivă legitimată la CS Minaur, secția automobilism, și este bine cunoscută în toată țara pentru performanțele din ultimii ani. Cariera sa sportivă continuă și în acest an, unde va concura pe două fronturi, în întrecerea internă de drift și în cea europeană.

La fel ca mai toate activitățile la nivel global și automobilismul a avut de suferit în urma pandemiei. Primele două etape din Campionatul Național de drift au fost anulate, iar acum în program au mai rămas trei runde. Se încearcă organizarea și a unei a patra etape. Practic, acum au rămas de disputat: TransRarău (11-12 iulie), Mariapocs (21-22 august) și Translapina (19-20 septembrie).

RoDrift va continua colaborarea cu organizația similară din Ungaria, iar în 2020 se va desfășura o etapă comună pe circuitul de la Mariapocs. Datorită traseului spectaculos, circuitul Rabocsring este în topul preferințelor piloților români.

TransRarăul găzduiește etapa din 11-12 iulie. Desfășurată la o altitudine de 1.550 de metri, etapa este considerată cea mai dură din Campionatul Național de Drift, având cea mai mare rată a abandonurilor.

O altă etapă va avea loc pe Transalpina, mai exact în Pasul Urdele, cel mai înalt punct rutier al României, la 2.145 de metri. Este pentru a doua oară când o etapă de drift are loc într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale țării după ediția de anul trecut, care a fost transmisă și în direct de Pro X.

Natalia Iocsak va participa și la patru etape din Campionatul European, programate în septembrie (Germania și Ungaria) și octombrie (două în Grecia).

Natalia a ieșit pe șosea de două ori în acest an, pentru antrenamente. Imediat ce s-a putut rula, sportivii de la drift s-au reunit la Prejmer. Mai apoi, au dorit să se pregătească pe circuitul de la Mariapocs, dar nu li s-a permis accesul în țara vecină, astfel că Natalia și echipa sa au fost în municipiul Bacău pentru antrenamente. Săptămâna viitoare este programată o nouă ședință de antrenamente la Prejmer, acolo unde Natalia speră să se poată pregăti cu nouă mașină, una care costă aproximativ 50.000 Euro și care este “pregătită” în Ungaria (mai trebuie adusă în România).

minaur.ro

Foto: facebook Natalia Drift


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu