Share
N-au primit gol, dar au primit Cupa Minerul!

N-au primit gol, dar au primit Cupa Minerul!

Cel mai puternic turneu de fotbal în sală al acestei ierni s-a încheiat, ieri, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. Sala a fost aproape plină, cu o asistență avidă de fotbal de calitate și cu mulți, mulți copii care, în pauzele dintre meciuri, au avut voie să intre în teren și să alerge după minge.

Semifinala 1: FC Kiss – Orient Baia Mare:  4-1

În prima semifinală a zilei, echipele băimărene au făcut spectacol. S-a impus echipa mai experimentată, după ce Orient a deschis scorul foarte devreme.

Semifinala 2: FC Aboliv – Power Satu Mare: 0-0 (4-1, d.p.)

Încă un meci de infarct pentru echipa turdeană care poartă numele unui mare producător de mezeluri din județul Cluj. După ce în sferturi au mai trecut o dată prin emoțiile loviturilor de la 7 metri, turdenii s-au impus și de data aceasta, diferența făcând-o bara, pe care sătmărenii de la Power au nimerit-o de două ori.

Înainte de finala mică și finala mare, a fost organizat un meci demonstrativ între două echipe de copii de la Minerul Baia Mare și FC Mara 2010. S-au marcat goluri frumoase și audiența a aplaudat la scenă deschisă evoluțiile micuților.

Finala mică: Orient Baia Mare – Power Satu Mare: 3-2

Ajunsă mai departe decât își propusese, tânăra echipă a lui Emil Kemeneș a făcut cea mai frumoasă figură a turneului, învingând în finala pentru locul 3 mult mai experimentata Power Satu Mare. A fost un meci în care s-a impus entuziasmul. E drept, întreaga sală a fost alături de băimăreni, atmosfera fiind un factor important în această reușită. Orient a marcat prima, fiind egalată imediat, după câteva minute. Prima repriză s-a încheiat cu avantaj pentru băimăreni: 2-1. Spre finalul meciului băimărenii au mai marcat o dată pentru 3-1, sătmărenii ripostând la faza imediat următoare. Ultimul minut i-a avut protagoniști pe sătmăreni, care au atacat furibund, însă fără succes.

Finala mare: FC Kiss – FC Aboliv 0-1

Asistență record pentru un meci de fotbal în sală. Băimărenii de la FC Kiss au făcut un joc foarte bun în primele minute, însă turdenii au marcat norocos prin Flaviu Chișu. Cu portarul Roland Niczuly în zi de grație, turdenii au reușit să facă față atacurilor repetate, uneori precipitate, ale lui Vasile Pop & co. S-a jucat cu îndârjire pentru premiul de 5.000 lei oferit de organizatori, dovadă și faptul că s-au acordat și două cartonașe roșii, câte unul de fiecare echipă. În penultimul minut de joc, FC Kiss a primit un penalti. Vasile Pop a luat mingea pentru a executa, însă Sergiu Chiorean a insistat să tragă el. Și a ratat de două ori în aceeași fază: portarul lui Sepsi Sf. Gheorghe, Miczuly, i-a apărat și penaltiul și al doilea șut, după respingere. Astfel, „mezelarii” de la Aboliv au câștigat competiția fără gol primit în timpul regulamentar.

Conform uzanțelor, toate echipele au participat după turneu la repriza a treia, unde au avut ocazia să regleze conturile pe care nu au apucat să le rezolve în teren.

Clasament final: 1) FC Aboliv –  5.000 lei; 2) FC Kiss – 3.000 lei; Orient Baia Mare – 2.000 lei.

Premii speciale: Golgheterul turneului: Vasile Pop (FC Kiss)  – 5 goluri ● Cel mai bun portar: Roland Niczuly (FC Aboliv ,fără gol primit în timpul regulamentar, jucător al Sepsi Sf. Gheorghe) ● Cel mai bun jucător: Radu Crișan (FC Aboliv, fotbalist de la FC Hermannstadt)

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu