Share
N-a fost floare la ureche, dar Minaur a izbutit să aducă trei puncte de la Roman

N-a fost floare la ureche, dar Minaur a izbutit să aducă trei puncte de la Roman

Jocul bun din primele trei etape din Liga Florilor al handbalistelor de la CS Minaur Baia Mare era dătător de speranțe în privința unui rezultat pozitiv în deplasarea din Moldova, unde băimărencele au întâlnit-o joi pe CSM Roman. Minaur a câștigat în cele din urmă, după un meci în care a evoluat fluctuant, victoria fiind clarificată abia pe finalul partidei.

CSM Roman – CS Minaur Baia Mare 26-27 (12-14)

Partida a debutat cu un echilibru aproape perfect până la scorul de 6-6 (min. 14), cele două echipe succedându-se la conducere. Până în minutul 15 moldovencele se desprind la 8-6, profitând și de două ratări de la 7 metri ale băimărencelor, dar și de faptul că „poarta” noastră e ca inexistentă. Minaur revine în joc și egalează în minutul 23 (10-10), preluând apoi inițiativa și încheind prima repriză cu un avantaj de două goluri, ultimul fiind marcat de Tecar, de la linia de 7 metri (12-14).

În debutul actului secund CSM Roman egalează rapid și până la 17-17 (min. 38) se menține echilibrul. Minaur are o perioadă mai bună și pe fondul unui joc consistent în defensivă, dar și al unor ratări ale gazdelor, pune 3 goluri avans (17-20, min.41) și meciul pare a fi rezolvat. Vine o perioadă de 12-13 minute în care eficiența handbalistelor de la Minaur în atac scade dramatic, înscriind un singur gol din 6 aruncări, în timp ce Romanul marchează de 4 ori și egalează (21-21, min. 53). Intrată în repriza a doua, Andreea Nastasă, a treia portăriță a echipei, face un joc excelent și ne repune în joc cu o paradă de zile mari, apoi Tecar marchează pentru 21-22. Până la 24-24 (min. 56) se merge din nou cap la cap, cu moldovencele fiind permanent în situația de a recupera un gol avans. Apoi Nastasă e din nou pe fază la o pasă lungă, iar Popescu și Lisewska profită de greșelile de transmitere a balonului din tabăra gazdelor și aduc Minaurul la două lungimi în față (24-26, min. 58). Chiar dacă Romanul mai înscrie cu un minut înainte de final, dând unele emoții suporterilor băimăreni care au urmărit transmisia live pe facebook, Ryšánková spulberă orice dubiu în privința victoriei, marcând de la 9 metri când mai erau 30 de secunde de joc. La ultima fază Romanul primește o aruncare liberă, deviată norocos din zid în poarta Andreei Nastasă, scorul final fiind 26-27.

Trei puncte obținute destul de greu de la lanterna roșie a clasamentului, puncte care le poziționează pe băimărence pe locul 5, la egalitate de puncte, 7, cu ASC Corona 2010 Brașov, CSM Slatina și SCM Gloria Buzău. Liga Florilor va lua o pauză datorată acțiunilor echipei naționale, campionatul urmând a fi reluat în data de 6 octombrie.

CS Minaur Baia Mare – portari Nastasă (9 intervenții), Medvedova (1), Enache; jucătoare: Lisewska (7 goluri, 1 din 7m), Ryšánková (4), Orșivschi (4), Seraficeanu (3), Tecar (3, 2 din 7m), Bondar (2), Burlacenko (2), Popescu (1), Shteriova (1), Argyelan Andriță, Cîrstea, Taivan. Antrenor principal: Costică Buceschi, antrenor secund Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN

Foto: captură video RomanTV


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu