Share
Modificări în ligile 4 și 5 de fotbal pentru noul sezon

Modificări în ligile 4 și 5 de fotbal pentru noul sezon

În cadrul adunării generale de marți a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Maramureş, membrii afiliaţi au stabilit sistemul competiţional pentru sezonul 2019 – 2020. Faţă de sezoanele precedente, campionatul viitor al ligilor 4 şi 5 aduce unele modificări.

  • Liga 4 va fi compusă şi în stagiunea care va debuta pe 25 august tot din două serii – 11 în Seria Nord, respectiv 13 echipe în Seria Sud. Noutatea este că la finalul campionatului, după disputarea turului şi a returului, va exista un play-off, primele două clasate urmând să se califice în această fază. Locul 1 din Nord se va duela cu locul secund din Sud, respectiv poziţia a doua din Nord va întâlni primul loc din Sud, meciuri care se vor desfăşura în sistem tur-retur. Câştigătoarele celor două jocuri vor evolua, într-o singură manşă, pe teren neutru, pentru desemnarea campioanei Maramureşului.
  • Dacă Liga 5 era până acum structurată pe două serii, din sezonul care urmează aceasta va avea una singură, 16 echipe înscriindu-se la acest nivel.

AJF Maramureș a mai anunţat că au fost afiliate cinci echipe – în Liga a 4-a Foresta Câmpulung la Tisa, CSM Sighetu Marmaţiei, iar în Liga a 5-a Stejarul Fersig, Unirea Săsar și Viitorul Gârdani -, în vreme ce nicio grupare nu a fost dezafiliată.

Consiliul Judeţean va aloca fotbalului din judeţ 500.000 de lei. Din această sumă vor fi procurate echipamente de joc pentru toate reprezentantele ligilor a 4-a şi a 5-a, precum şi treninguri pentru grupările angrenate în fotbalul amator.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu