Share
Minerul rămâne pe primul loc după victoria la limită cu AFC Hărman

Minerul rămâne pe primul loc după victoria la limită cu AFC Hărman

Meci aparent ușor pentru Minerul Baia Mare împotriva celor de la AFC Hărman, care câștigaseră o singură partidă în 4 etape și veneau după o înfrângere pe teren propriu. Băimărenii au câștigat la limită, prin golul lui Valer Giurgiu din minutul 20, care a speculat o neînțelegere în defensiva brașovenilor.

Minerul Baia Mare – AFC Hărman 1-0 (1-0)

Oaspeții au dominat teritorial prima parte a meciului, fără a amenința însă periculos, chiar dacă au trimis de două ori spre poartă. Prima ocazie importantă îi aparține lui Feraru, care în minutul 11 primește o centrare pe jos de pe stânga, de la Șerban, dar trimite peste poarta lui Caucă, din careul mic. Oaspeții mai încearcă o dată poarta lui Gudea în minutul 13, dar șutul lui Alupoie din poziție centrală e slab. Minutul 20 aduce deschiderea scorului. Mândru însoțește în careu o minge deviată ce se îndrepta spre portar. Cei doi se invită reciproc, Giurgiu speculează și trimite „hoțește” mingea în plasă de la 6-7 metri (1-0). Peste 5 minute, Duruș e aproape de gol din lovitură liberă de la 18 metri, dar mingea trece puțin peste vinclu. Covaciu, de la oaspeți, execută mai bine din poziție similară (min. 37), obligându-l pe Gudea să repingă peste poartă. Tot Gudea se evidențiază și la șutul plasat, de la 22 de metri, al căpitanului Merdariu (min. 41). Minerul mai are o ocazie prin Feraru, acesta trimițând cu capul din colțul careului de 6 metri, pe colțul lung, o centrare venită de pe dreapta.

Repriza secundă e săracă în ocazii în primele 15 minute. Minutul 60 consemnează intrarea în teren a veteranului Mugurel Buga (40 ani), fost jucător la FC Brașov, Rapid București și Skoda Xanti (Grecia), cu 6 selecții în naționala României. Minerul trece pe lângă majorarea scorului în minutul 67, când după o lovitură liberă din flancul drept, Duruș și Balmoș fac un un-doi, ultimul șutând în plasa laterală din careu, în condițiile în care în fața porții așteptau centrarea cel puțin 4 coechipieri. La doar un minut distanță Șerban pătrunde până pe linia de fund, centrează în fața porții, de unde Mîndru respinge periculos în corner, din fața lui Lihet. Cea mai mare ocazie a oaspeților îi aparține lui Minciună, în minutul 78. Acesta a driblat în careu doi jucători băimăreni, șutul său fiind respins în față de Gudea. Mingea i-a revenit lui Minciună care a încercat un lob peste Gudea, dar și peste poartă. Peste 5 minute Minerul ajunge în situație iminentă de gol prin noul intrat Boje, incursiunea acestuia spre careu, din poziție singur cu portarul, fiind obstrucționată de Merdariu ca ultim fundaș. Cartonaș roșu și lovitură liberă de la 18 metri, trimisă de Lupu în zid, mingea ricoșată fiind șutată mult peste de Bandula. Boje are ultima acțiune ofensivă a meciului, cu un șut din întoarcere de la 20 de metri, reținut de Caucă.

Victorie muncită, care menține echipa băimăreană pe primul loc în clasament. Sâmbăta viitoare Minerul joacă în deplasare cu AFC Unirea Tășnad.

De remarcat inițiativa clubului băimărean, care a realizat eșarfe, fanioane, tricouri și afișe cu însemnele echipei, ce au putut fi achiziționate de suporteri de la punctul de prezentare organizat la stadion (vezi foto).

Minerul Baia Mare: Gudea – Duruș, Kiș, Simion, Lupu, Chiș-Toie (min 56, Bococi), Balmoș (min. 82, Bandula), Lihet, Șerban (min. 73, Tutuța), Giurgiu, Feraru (min 63, Boje). Rezerve neutilizate: Danciu, Roșca, Borota. Antrenor principal – Dorin Toma, antrenor secund – Vlad Ungureanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu