Share
Minerul învinge Unirea Tășnad cu patru goluri marcate în 18 minute

Minerul învinge Unirea Tășnad cu patru goluri marcate în 18 minute

Minerul Baia Mare a câștigat categoric partida de pe teren propriu din etapa a 21-a a Ligii a 3-a, cu toate că a jucat fotbal mai puțin de o repriză.

Minerul Baia Mare – AFC Unirea Tășnad 4-0 (0-0)

Lipsită de aportul lui Moldovan (suspendat), Danciu, Boje și Piper (accidentați), Minerul a făcut o primă repriză modestă din care putem remarca doar șutul puțin pe lângă poartă al lui Tutuța. Oaspeții s-au apărat bine, fără să pună probleme deosebite în faza de atac.

Repriza secundă a început cu Tășnadul la timonă, Szekely ratând incredibil deschiderea scorului. După o incursiune pe partea stângă, acesta a ajuns până în colțul careului de 6 metri, șutul său fiind respins de Gudea, care l-a întâmpinat, închizând poarta. Oapeții au dominat primele 15 minute ale reprizei, având alte două ocazii de poartă. Dorin Toma face o schimbare inspirată introducându-l pe Raul Stanciu în locul lui Paul Chiș-Toie. Primul gol vine după o fază superbă. Valer Giurgiu șutează în bară de la 18 metri, apoi mingea revine cu noroc la noul intrat Stanciu, care de la 16 metri plasează mingea în vinclul porții fostului goalkeeper băimărean Anișoreac (1-0, min 60). Odată spartă gheața băimărenii și-au amintit că știu fotbal și au început să joace la adevărata valoare. Peste doar 8 minute, Boje primește o centrare în careul mic, recentrează în fața porți, de unde Lupu efectuează o formalitate, marcând în poarta goală (2-0, min. 68). Peste doar 4 minute asistăm la o fază interesantă, arbitrul de margine indicând centralului să valideze un gol, după o fază dificil de judecat. Brata a lovit mingea cu capul de la 8 metri central, după o centrare de pe dreapta, Anișoreac respingând spectaculos. Totuși arbitrul a decis că mingea a trecut de linia porții acordând gol băimărenilor (3-0, min. 72). Dezlănțuit, Minerul mai înscrie  în minutul 78, internaționalul de tineret Sorin Șerban executându-l pe Anișoreac cu un șut lobat de la 20 de metri lateral stânga (4-0). Băimărenii au mai avut câteva ocazii și au jucat ultimele 5 minute în 10 oameni, Bococi accidentându-se după ce Dorin Toma efectuase toate schimbările.

Liga a 3-a continuă cu o etapă intermediară, marți, 9 aprilie, Minerul urmând să joace în deplasare cu ACS Olimpic Cetate Râșnov.

Minerul Baia Mare: Alex Gudea – Ciprian Duruș, Lorant Kis, David Simion, Sorin Șerban, Răzvan Lupu (min. 80, Raini Bandula), Cătălin Tutuța (min. 68, Denis Lihet), Paul Chiș-Toie (min. 58, Raul Stanciu), Valer Giurgiu (min. 76, Bogdan Jeler), Ciprian Brata, Sandu Bococi. Antrenor principal: Dorin Toma; antrenor secund: Paul Ungureanu. Rezerve neutilizate: Eduard Iuhasz, Călin Borota, Darian Sabadîș.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu