Share
Minerul învinge în derby-ul județean și se instalează pe primul loc

Minerul învinge în derby-ul județean și se instalează pe primul loc

În urmă cu 10 zile ACS Fotbal Comuna Recea învingea Minerul Baia Mare pe terenul acesteia, în Cupa României, cu un gol marcat în prelungirile partidei. Băimărenii și-au luat sâmbătă revanșa, în etapa a 3-a din Liga a 3-a, Seria 5.

Minerul Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 1-0 (0-0)

Peste 800 despectatori auumplut tribuna acoperită a Stadionului „Viorel Mateianu” la derby-ul maramureșean al Ligii a 3-a. Debutul primei reprize e dominat teritorial de ospeți. Totuși, ocaziile le are Minerul. În minutul 4, Giurgiu nu reușește să ajungă la o centrare a lui Lihet în fața porții, iar îm min 11 a șutat puțin pe lângă poartă, pe colțul lung, de la 16 metri, lateral dreapta. Peste două minute, Feraru încearcă și el o execuție pretențioasă din foarfecă, de pe punctul cu var – spectaculoasă, dar  ineficientă. Prima fază periculoasă la poarta băimărenilor vine în minutul 22, când Chinde execută un corner și Gudea boxează din fața lui Mih. Peste 5 minute Giurgiu și Feraru primesc în fața porții o centrare ideală de la Bococi, însă niciunul nu reușește să fructifice. Cea mai mare ratare a reprizei aparține lui Bococi: angajat perpendicular de Feraru, acesta pătrunde în careu cu mingea la picior, talonat de doi fundași adverși, dar se încurcă în minge înainte de șutul decisiv. Mih e și el la un pas de deschiderea scorului, când la un corner executat de Chinde pe colțul scurt e cât pe ce să-l surprindă pe Gudea cu o execuție rafinată cu călcâiul.

În primele 10 minute ale actului secund, oaspeții șutează la trei ori la poarta lui Gudea. Primul șut, de la 25 de metri îi aparține lui David și trece foarte puțin peste poartă. Peste două minute, Gudea se întinde și scoate cu o paradă de zile mari șutul lui Chinde, din afara careului. Tot Chinde e cel care îl îdepășește în cele din urmă pe Gudea, dar mingea se oprește în colțul barelor porții băimărene. În replică, Feraru ratează și el nepermis, din poziție centrală, singur cu Botea, șutul său trecând mult peste poartă. Minutul 74 aduce cea mai frumoasă fază a meciului. Intrat la pauză teren, Boje pătrunde pe flancul drept, lasă în urmă doi adversari și centrează pe colțul lung pentru Tutuța. Acesta nu poate șuta, însă recentrază în careul de 6 metri aceluiași Boje, care ajunge o fracțiune de secundă mai târziu decât unul din fundașii adverși, care scoate în corner. Centrează Duruș, mingea ajunge pe jos la Răzvan Lupu, care îl execută scurt pe Bota și deschide scorul (1-0, min. 74). Ultimele 15 minute băimărenii se concentrează pe menținerea rezultatului, Recea atacând fără să reușească faze de poartă periculoase. Minerul Baia Mare învinge și, profitând de celelalte rezultate, urcă pe prima poziție a clasamentului.

Minerul Baia Mare: Alexandru Gudea – Ciprian Duruș, Lorant Kiss, David Simion, Răzvan Lupu, Paul Chiș-Toie (min. 81, Călin Borota), Tudor Balmoș (min. 46, Bogdan Boje), Denis Lihet, Valer Giurgiu, Sandu Bococi (min. 64, Cătălin Tutuța), Marius Feraru ● Rezerve neutilizate: Gabriel Danciu, Darian Sabadâș, Raini Bandula, Răzvan Ardelean ● Antrenor principal Dorin Toma, antrenor secund Paul Ungureanu.

ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota – Dacian Dunca (min. 85, Alexandru Mărieș), Milian Urs, Lorand Lang, Andrei David, Paul Oșan, Adrian Micaș (min. 90, Ioan Opriș), Sergiu Ciocan, Viorel Chinde, Romario Rus, Daniel Mih (min. 81, Vlad Asăujan) ● Rezerve neutilizate: Vasile Iura, Bogdan Bușică, Ionuț Mureșan, Alin Cuc ● Antrenor principal Romulus Buia.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook Minerul Baia Mare, by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu