Share
Minerul Baia Mare, doar egal cu CFR Cluj 2

Minerul Baia Mare, doar egal cu CFR Cluj 2

Înfrângerea celor de la ACS Fotbal Comuna Recea în deplasarea de la Bistrița era o oportunitate excelentă pentru Minerul Baia Mare de a se apropia de liderul clasamentului. Băimărenii însă nu au reușit să câștige ultimul meci al etapei împotriva celor de la FC CFR 1907 Cluj 2. Clujenii au adus în Baia Mare o echipă ”betonată” cu doi componenți ai lotului național Under 19 ajutați de fostul internațional Cristi Bud.

Minerul Baia Mare – FC CFR 1907 Cluj 2:  1-1 (1-1)

Minerul a început meciul cu o formulă ofensivă ce a dat roade încă din minutul 12, când proaspăta achiziție Andrei Moldovan a marcat cu capul pe scurt, din colțul careului mic, după o excelentă centrare a lui Tutuța. Băimărenii au continuat să atace, fără a avea însă ocazii clare de gol. În minutul 26 portarul Gudea a respins în față un șut de la 16 metri reluat spre poartă de Cristi Bud și respins din nou de goalkeeperul băimărean. În ciuda unei dominări teritoriale a gazdelor, clujenii au egalat în minutele de prelungire ale reprizei, după un triunghi de pase în marginea careului, încheiat cu un șut pe colțul scurt al lui Dodi Joca, un tânăr mijlocaș central format la CS Electrica Baia Mare.

Repriza secundă a fost presărată cu mai multe ocazii. Lupu a trimis peste poartă cu capul din interiorul careului mic (min. 10), iar Șerban l-a imitat peste câteva minute, mingea expediată de el lovind bara. Minutul 21 aduce cea mai mare ocazie a meciului. Gudea se evidențiază din nou cu două excepționale parade la șuturile consecutive ale lui Emanuel Dat și Cristi Bud (foto stânga), ambii din poziție de singur cu portarul. În ciuda modificărilor ofensive ale lui Dorin Toma Minerul nu mai reușește să înscrie până la final, ratând șansa de a se apropia la doar 2 puncte de liderul seriei.

„Lipsa de maturitate a jucătorilor noștri și-a spus cuvântul. Poate pentru unii presiunea de a ne lupta la promovare a fost prea mare. Noi sperăm ca etapele viitoare să reglăm jocul. Se pare că acel 5-0 din prima etapă ne-a cam adormit”, a declarat antrenorul Dorin Toma la finalul meciului.

Minerul Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea se întâlnesc sâmbăta viitoare în derby-ul seriei, pe stadionul din Recea, de la ora 15.00.

Minerul Baia Mare – Gudea, Duruș, Roșca, Lupu, Șerban, Piper (min. 75. Boje), Tutuța (min. 68, Lihet), Giurgiu, Stanciu (min. 46, Chiș-Toie), Taciuc, Moldovan (min. 86, Bococi). Rezerve neutilizate – Iuhasz, Simion, Bandula. Antrenor principal: Dorin Toma; secund: Paul Ungureanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu