Share
Minerul Baia Mare a promovat în liga a 3-a, după un retur cu două goluri, două penalty-uri și două cartonașe roșii (GALERIE FOTO)

Minerul Baia Mare a promovat în liga a 3-a, după un retur cu două goluri, două penalty-uri și două cartonașe roșii (GALERIE FOTO)

După ce meciul tur al barajului de promovare dintre Minerul Baia Mare și CSC Sânmartin (încheiat 0-0) a fost, am putea spune, în întregime unul de tatonare, returul de sâmbătă, de la Sânmartin, ne-a furnizat surpriza plăcută a unei partide mult mai dinamice, cu două goluri și două penalty-uri ratate. Cu tribunele pline de sânmărtinenii ieșiți la sărbătoarea orașului, atmosfera a fost completată, și pe alocuri dominată, de un grup de aproximativ 40-50 de suporteri băimăreni.

CSC Sânmartin – Minerul Baia Mare: 0-2 (0-2)

Minerul are lovitura de începere. Sânmartin joacă sus la presing. Băimărenii ies cu pase succesive din propria jumătate. Golgheterul Marius Feraru primește o pasă lungă de la mijlocul terenului în fața careului, pătrunde talonat de doi fundași adverși spre spațiul de 6 metri, controlează excelent balonul și în secunda 57 trimite un lob interminabil din colțul careului mic, care aterizează în cele din urmă în poarta lui Groze. 0-1 și gazdele se văd în postura de a fi obligate să marcheze de două ori pentru promovare. Reușita ne dă aripi și continuăm ofensiva. În minutul 7, Valer Giurgiu primește o pasă filtrantă perpendicular pe poartă, trece de ultimul fundaș, pătrunde în careu și este faultat de către portar. Penalty-ul este însă ratat de veteranul Ciprian Duruș, care execută puțin pe lângă bara din stânga lui Groze. Oaspeții din tribune exultă, însă Sandu Bococi le taie de tot elanul sărbătoresc (meciul avea loc odată cu zilele comunei ) 10 minute mai târziu. După o pătrundere pe flancul stâng, mingea ajunge în apropierea liniei de fund, de unde Vasyl Dan o trimite înapoi la marginea suprafeței de pedeapsă. Mai liber ca Di Maria în meciul cu Franța, Bococi trimite plasat și majorează la 0-2. Gazdelor nu le rămâne decât să atace, pentru o nesperată egalare, însă până la pauză nu reușesc decât să rateze trei ocazii, e drept, una din poziție de unu la unu cu Danciu.

Începutul reprizei secunde le aparține, teritorial, gazdelor. Dar reușesc greu să își facă drum dincolo de apărarea băimăreană, bine consolidată la pauză de sfaturile lui Dorin Toma. Doar vreo două șuturi din marginea careului și câteva cornere reușesc să dea ușoare emoții suporterilor băimăreni din tribună. Mai mult, Minerul reușește de câteva ori să se apropie periculos de poarta bihorenilor, minutul 70 consemnând și șutul în bară al lui Feraru. Câteva minute mai târziu, CSC Sânmartin primește șansa de a relansa meciul cu un penalty acordat ușor de arbitrul partidei. Mădălin Trip, cu mult sânge rece, trimite o scăriță de toată frumusețea. Gabriel Danciu observă și reușește în ultima fracțiune de secundă să se oprească din plonjon și să pareze execuția. Scorul rămâne 0-2 și, până la final, bihorenii reușesc să mai puncteze doar la capitolul cartonașe roșii, arbitrul dictând două eliminări în tabăra acestora.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu