Share
Minerul a scos un punct la Turda, după ce a egalat în inferioritate numerică

Minerul a scos un punct la Turda, după ce a egalat în inferioritate numerică

Fotbaliștii de la Minerul Baia Mare au adus un punct mare din deplasarea de la Sticla Arieșul Turda, după ce au reușit să marcheze golul egalizator în inferioritate numerică.

Sticla Arieșul Turda – Minerul Baia Mare: 2-2 (2-1)

Băieții lui Dorin Toma au început meciul deciși să câștige toate cele 3 puncte, chiar dacă aranjarea din teren părea una defensivă. În ciuda dominării teritoriale a băimărenilor, prima șansă de a deschide scorul a fost o deviere nefericită a turdenilor către propria poartă, cât pe ce să se transforme în autogol. Dominarea oaspeților s-a concretizat în minutul 23 când, în urma unui corner de pe partea dreaptă, Feraru a deviat în spate de pe colțul scurt, iar Lorand Kis a reluat cu capul în poartă, din poziție centrală, de la 10 metri: 1-0. Turdenii revin în joc și îl pun la încercare pe Gudea cu o lovitură de cap bine plasată din 7-8 metri. Arbitrul fragmentează inutil jocul băimărenilor, acordându-le generos cartonașe galbene. În spiritul jocului, faulturile sticlarilor sunt sancționate cu avertismente verbale. Încurajați de „sprijinul” celui de al 12 jucător, Arieșul transformă o lovitură de la 11 metri, după un fault inutil în careu:1-1 (min. 33). Gazdele își permit să joace dur și, în urma unei centrări de pe flancul drept, Paleoca trimite cu capul în poarta minerilor, după un fault evident asupra lui Roșca: 2-1 (min. 43.

La doar două minute după reluarea jocului, turdenii ratează o ocazie imensă de gol, același Paleoca șutând pe lângă poartă, pe colțul lung, de la 6-7 metri. În minutul 59, Sorin Șerban primește al doilea cartonaș galben, pentru o presupusă simulare a unui fault în careul advers și este eliminat. În ciuda omului în minus, băimărenii continuă să atace și în minutul 65, tânărul atacant Bogdan Boje primește o pasă în careu, face câteva dribliguri și reușește să lobeze mingea peste portar, dintr-o poziție ce nu mai dădea mari speranțe: 2-2. În ciuda unui final de meci încins, cu ocazii la ambele porți, scorul nu se mai modifică până la final.

Minerul Baia Mare: Gudea – Duruș, Kis, Roșca (min. 60, Boje), David, Lupu – Chiș-Toie (77, Balmoș), Giurgiu, Tutuța (90+1, Borota), Șerban – Feraru (min. 46, Bococi).

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu