Share
Minerul a câștigat ultima partidă pe teren propriu din acest an

Minerul a câștigat ultima partidă pe teren propriu din acest an

Minerul Baia Mare a câștigat cu 3-1 ultima partidă pe teren propriu din acest tur de campionat, un scor ce nu reflectă fidel desfășurarea partidei, oaspeții dând o replică dârză, deschizând scorul și ratând ocazii clare de a marca.

Minerul Baia Mare – FC Unirea Dej: 3-1 (1-1)

Dorin Toma a trimis în teren o echipă ofensivă cu două vârfuri de atac. Începutul meciului a fost dominat de băimăreni, care au trimis de două ori mingea în bară (min. 10 și 21, de fiecare dată din fața careului de 6 metri. Unirea a ripostat și, în minutul 25, Florin Sabo a primit o pasă în careu și a șutat din colțul careului mic peste Gudea, deschizând scorul: 0-1. După doar 3 minute, băimărenii copiază aproape la indigo faza golului dejenilor, însă pe flancul stâng, și restabilesc egalitatea prin Bogdan Boje: 1-1. Același Boje mai introduce o dată mingea în poartă cu capul, din 2-3 metri, în minutul 35, dar golul a fost  anulat pe motiv de ofsaid. Ultima fază notabilă a reprizei le aparține oaspeților care ratează incredibil prin căpitanul Răzvan Dulap, care a trimis peste poarta lui Gudea de la 5 metri.

Prima fază de poartă a reprizei secunde le aparține tot dejenilor, șutul pe colțul lung al lui Daniel Hotea, de la 14 metri, fiind reținut de Gudea din plonjon. Valer Giurgiu irosește și el o bună ocazie de a prelua conducerea, în minutul 54, șutul său de la 12 metri trecând puțin pe lângă poartă. Cea mai mare oportunitate de gol a dejenilor îi aparține lui Andrei Moldovan, al cărui șut din minutul 59 l-a depășit pe Gudea, dar a fost scos de pe linia porții de internaționalul de juniori Sorin Șerban. În următoarele 8 minute, Minerul a rezolvat soarta partidei înscriind de două ori, în minutele 63 și 67. Golul de 2-1 a fost marcat de Sandu Bococi care, după o pătrundere solitară în careu, a șutat imparabil de la 15 m. Desprinderea la 3-1 a venit după o lovitură liberă, mingea fiind deviată în poartă de la limita careului mic de Răzvan Lupu. Cele două echipe mai au câte o ocazie mare de gol, tabela nemodificându-se totuși până la final.

Minerul Baia Mare. Gudea – Duruș, Kis, Roșca, Lupu, Chiș-Toie (min. 46, Șerban), Giurgiu, Bococi (min. 72, Borota), Tutuța, Lihet (min. 84, Sabadâș), Boje (min. 77, Jeler).

Rafael HEKMAN

Lasă un comentariu