Share
Minerul a ajuns în turul 3 al Cupei României

Minerul a ajuns în turul 3 al Cupei României

Stadionul „Viorel Mateianu” a fost miercuri gazda primului meci al sezonului pentru Minerul Baia Mare în fața propriilor suporteri. După ce a învins în deplasare pe Rapid Jibou, în primul tur al Cupei României 2018-2019, băimărenii au întâlnit-o miercuri după-amiază pe Unirea Tășnad, în turul doi al competiției.

Minerul Baia Mare – Unirea Tășnad 3-1 (1-1)

După două amicale recente cu echipa sătmăreană, Minerul Baia Mare a început meciul cu o garnitură primenită față de sezonul trecut și cu un avantaj moral, după ce a câștigat la scor ultima întâlnire.

Meciul a debutat cu ghinion, pentru Dorin Toma care a fost nevoit să facă schimbare de portari, Gabriel Danciu accidentându-se la încălzire. A fost pentru poaspăta achiziție Alexandru Gudea o ocazie de a debuta pe teren propriu (după ce o făcuse deja în deplasare, în meciul de la Jibou).

La puțin timp după fluierul de start Duruș și-a început recitalul de șuturi, din cele 4-5 încercate de-a lungul meciului nereușind cu nici unul să prindă cadrul porții. După nici două minute Lihet e faultat în careu și Bococi transformă penalty-ul de rigoare (1-0, min. 8). Băimărenii domină, însă în afara unui șut bunicel al lui Giurgiu nu reușesc mare lucru. Mai mult, sunt surprinși la limita careului mare de un atac de pe flancul drept, faultează ușor și sunt taxați cu lovitură de pedeapsă. Gudea e executat de un jucător care pe foaie apărea ca fiind Silaghi, cel care în presa de specialitate e dat ca transferat în Ungaria. Cert e că scorul devine 1-1 (min. 30) și până la pauză nu se mai întâmplă nimic, doar Lihet reușind încă două-trei acțiuni personale care îl scot în evidență pentru un loc de titular pe flancul drept al echipei lui Toma.

Repriza a doua ne aduce în minutul 50 cadou un al doilea cartonaș galben pentru Ciul, scos de același Lihet, și iminentul roșu. Ceea părea să ușureze sarcina băimărenilor a dus la aproximativ 30 de minute de agonie, dominare teritorială sterilă și un șut periculos la poarta noastră. În minutul 78 noul intrat Sabadâș execută un corner la bara a doua, Bococi recentrează la Feraru care pleasează balonul în poartă pe lung, în dreapta goalkeeper-ului sătmărean (foto). La 2-1 băimărenii se apără și țin de minge când o au, sperând să profite pe contraatac. În minutele de prelungire balonul urcă în fața porții pe traseul Boje, Lihet, Sabadâș, ultimul având o sarcină ușoară singur cu portarul. 3-1 (min. 91) și Minerul joacă în turul 3 al competiției.

CS Minaur Baia Mare: Alexandru Gudea – Lorant Kis, Simion David, Răzvan Lupu (min. 60, Bogdan Boje), Ciprian Duruș, Tudor Balmoș (min. 71, Darius Sabadâș), Sandu Bococi,  Sorin Șerban, Vlad Giurgiu, Marius Feraru (min. 86, Călin Borota). Antrenor principal Dorin Toma, antrenor secund Vlad Ungureanu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu