Share
Minaur sparge ghinionul în deplasare și aduce toate punctele de la Buzău

Minaur sparge ghinionul în deplasare și aduce toate punctele de la Buzău

Băieții lui Raul Fotonea au reușit să întrerupă seria neagră a meciurilor pierdute în deplasare în turul campionatului, învingând la mare luptă pe CS HC Buzău, în prima etapă a returului.

CS HC Buzău – CS Minaur Baia Mare: 33-34 (19-16)

Start de meci nebun cu 16 goluri marcate în nici 10 minute (8-8), cu două apărări practic inexistente. Buzoienii se grupează mai bine în apărare și reușesc să se desprindă la 3 goluri (11-8, min. 15), Băimărenii greșesc în atac, și de la 14-11 (min. 20) scorul devine 16-11, apoi 19-14 (min. 28). Intră în scenă și portarul Markelau cu ajutorul căruia menținem intactă poarta în ultimele minute ale reprizei. Gazdele primesc o eliminare de 2 minute și mai marcăm de două ori pentru 19-16 la pauză.

Începem slab repriza secundă și buzoienii au din nou 5 goluri avans (23-18, min. 36). Ne concentrăm bine în apărare, recuperăm câteva mingi, marcăm de trei ori cu extremele, și revenim în joc (23-21, min. 40). Vine rândul gazdelor să marcheze de trei ori și să refacă diferența (26-21, min. 43). E momentul în care Fotonea apelează din nou la jocul de 7 la 6 fără portar. Buzoienii primesc două eliminări consecutive, primim și noi una, Markelau ne mai scoate odată și izbutim să egalăm pentru prima dată în repriza secundă (27-27, min. 51). Popescu fructifică trei aruncări de la 7 metri, în timp ce Markelau apără una și trecem nesperat în avantaj (28-30, min. 54), în ciuda unei ratări a lui Brajovic. Buzoienii marchează pe atac pozițional, apoi profită de o pasă la intercepție și egalează (31-31, min. 57). Jucăm din nou exemplar în apărare, provocăm și o eliminare la Stroe, și marcăm de trei ori, Căbuț făcând faza meciului, după ce a luat o minge de la centru și s-a dus cu ea până în poartă. La 31-34, cu un singur minut de joc rămas, buzoienii mai marchează de două ori, inutil însă. Minaur sparge ghinionul din tur, când a ratat în mai multe rânduri obținerea unei victorii în deplasare.

Urmează ultimul joc al anului, în fața propriilor suporteri, sâmbătă, de la ora 18.00, când întâlnim Poli Timișoara, în sferturile Cupei României.

CS Minaur Baia Mare: Țenghea, 5 intervenții, Markelau 9 – Csepreghi 10 goluri, Vujadinovic 6, Brajovic 4, Popescu 4 (toate din 7m), Makaria 3, Căbuț 2, Haiduc 2, Cristescu 2, Marta 1, Nagy, Yuriy Pop, Mureșan, Ștefan, Botea. Antrenori Raul Fotonea și Alexandru Sabou.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu