Share
Minaur se întărește cu un nume greu din Bundesliga

Minaur se întărește cu un nume greu din Bundesliga

Staful tehnic al echipei masculine de handbal Minaur Baia Mare a perfectat în ultimele zile o serie de transferuri care fac din echipa băimăreană o candidată de luat în seamă pentru un loc pe podium în sezonul viitor al Ligii Zimbrilor.

După ce a anunțat prelungirea contractelor cu jucători reprezentativi ca Alexandru Csepreghi și Albert Cristescu, dar și primenirea lotului cu cehul Tomas Cip (Tatran Presov) și românii Daniel Bera și Ionuț Ciobanu (ambii de la CSM București), Minaur a mai perfectat 3 transferuri, reușind  să mai aducă jucători ce se încadrează în criteriile internaționale de transfer.

Un prim nume este cel al sârbului Janja Vojivodic. Născut pe data de 31 mai 1995, handbalistul sârb evoluează pe postul de centru și este dublu câștigător al Ligii Campionilor – în 2017 și în 2019 – cu echipa Vardar Skopje, echipă pentru care a evoluat în ultimele 3 sezoane. Este drept că a jucat destul de puțin, fiind rezerva lui Igor Karacic, fapt care nu-i știrbește din merite.

 

La scurt timp după prezentarea acestuia, site-urile de specialitate (inclusiv wikipedia) au anunțat înaintea clubului înrolarea cehului Milan Kotrč, extremă stânga, ce vine din campionatul Germaniei, de la Bergischer HC. Kotrč este născut pe 23 mai 1988, are 1,90 m înălțime și are 51 de selecții la naționala Cehiei, pentru care a marcat 75 de goluri.

 

Alături de el, vine să consolideze compartimentul pivoților croatul Teo Coric (foto sus), de la Metalurg Skopje, echipa de la care cu un an în urmă a venit și Vojislav Brajovic. Coric e un jucător masiv, de 1,98 metri și aproape 120 kilograme, născut la 25 martie 1992, și a trecut și el prin Bundesliga (Nausser și Stuttgart).

Deocamdată nu s-a stabilit programul definitiv al lotului, se știe doar că reunirea va fi pe 15 iulie, urmând apoi câteva turnee amicale, atât în țară cât și în străinătate.

Rafael HEKMAN

Foto: wikipedia

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu