Share
Minaur scoate un egal la campioană, după ce a condus tot meciul, evoluând  fără 5 titulari

Minaur scoate un egal la campioană, după ce a condus tot meciul, evoluând fără 5 titulari

Partidă nebună în Sala Dinamo, azi, în Liga Zimbrilor. Minaur a scos un egal pe terenul campioanei, în condițiile în care a jucat fără 4 din cei mai experimentați titulari și a condus tot meciul, uneori chiar și cu 6 goluri.

CS Dinamo București – CS Minaur Baia Mare: 31-31 (15-16)

Raul Fotonea a decis să lase acasă pentru deplasarea la București pe veteranii Csepreghi, Vujadinovic, Mureșan și Marta, dar și pe portarul Markelau. Mergeam la campioană, acolo unde sezonul acesta a câștigat doar Poli, și de unde era greu de crezut că am putea să ne întoarcem cu mai mult decât cu o înfrângere rezonabilă. Și pentru că duminică jucăm un meci pentru accederea în sferturile Cupei României cu AHC Dunărea Călărași, s-a considerat că e oportună menajarea celor cinci.

În ciuda tuturor așteptărilor Minaur a condus din primul până în ultimul minut, Dinamo având dificultăți majore în a ține pasul cu băimărenii. Aceștia au avut pe alocuri avantaj și de 6 goluri spre jumătatea primei reprize (5-11). Adrian Țenghea  (vezi foto)  a fost eroul incontestabil al meciului, cu peste 20 de intervenții (sincer, pe la 20 le-am pierdut șirul), scoțând mingi imposibile, chiar din situații de unu la unu. Tinerii jucători de la Minaur au jucat de data aceasta fără rețineri, fără frică, cu multă determinare. L-am văzut pe Botea aruncând năpraznic la poartă, așa cum doar în liga secundă și la antrenamente o mai face, pe Makaria omniprezent și cu un tupeu remarcabil, pe Haiduc cu o încheietură fină și precisă. Brajovic a arătat și el că are stofă de handbalist atunci când uită de inhibiții.

Ne-au lipsit experiența și concentrarea, drept urmare am făcut câteva cadouri bucureștenilor, care au profitat și au recuperat până la pauză (15-16). La revenire facem din nou jocul lipsit de inhibiții din prima parte, Țenghea uimește asitența, Popescu înscrie tot de la 7 metri și facem din nou un avantaj de 5 goluri (16-21, min. 40). Anesteziați parcă de perspectiva victoriei, băimărenii fac din nou greșeli copilărești și Dinamo revine la un gol distanță (25-26, min. 52). Vine rândul lui Brajovic să trimită trei trasoare invizibile. Arbitri își aduc și ei contribuția la spectacol, luându-l în vizor pe Căbuț, pedepsit aiurea de două ori. Pe final Dinamo egalează, și apoi preiau pentru prima dată conducerea (31-30) când mai erau 8 secunde de joc. Raul Fotonea cere time-out, pune pe tablă schema cu doi pivoți prin care băimărenii marchează golul egalizator.

Da, putea fi o victorie, putea fi o surpiză și mai mare. Dar de data aceasta trebuie să ne mulțumim cu faptul Minaur a câștigat la coeziunea de echipă, a confirmat că avem portar și nu e cazul să ne mai gândim la alternative, și a dat șansa tinerilor lupi să adune la bagajul de experiență.

CS Minaur Baia Mare: Adrian Țenghea (20+ intervenții), Răzvan Apostu (1 intervenție din 7m) – Vojislav Brajovic (6 goluri), Sergiu Makaria (5), Călin Căbuț (5), Andrei Popescu (5, toate din 7m), Georgel Haiduc (4), Tudor Botea (4), Albert Cristescu (2), Robert Nagy, Yuri Pop, Leonard Ștefan, Benjamin Szabo, Paul Oargă. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu