Share
Minaur s-a impus în primul meci oficial al sezonului

Minaur s-a impus în primul meci oficial al sezonului

Miercuri dimineața, CS Minaur a disputat primul meci din noua ediție de campionat, la Sfântu Gheorghe, cu CSM Vaslui. A fost chiar primul meci oficial din sezonul 2020 – 2021, unul pe care l-am putut urmări pe canalul youtube al FRH, unde se vor tramsmite, de altfel, toate meciurile din primele trei runde. Minaur a început sezonul cu o victorie meritată, 28-25 (13-11), dar meciul n-a fost deloc unul ușor.

Jocul n-a strălucit de nici o parte, văzându-se de ambele părți că nu s-au jucat prea multe meciuri de pregătire, că nu există încă un ritm de competiție bine conturat. Tocmai de aceea, în aceste condiții valorile tind să se egalizeze și echipele cu șanse mai mici la începutul sezonului pot produce surprize.

Minaur a jucat bine pe apărare, însă destul de lent și de previzibil pe faza de atac, la pozițional. De asemenea, au fost prea multe eliminări în prima parte, însă ne-am descurcat cam de fiecare dată cu om sau oameni în minus. În partea a doua, surprinzător, n-am mai încasat nicio eliminare. Tot cu apărarea și cu poarta ne-am dus și în partea a doua, chiar dacă ritmul a mai crescut puțin. Apărarea bună a dat prilejul unor recuperări de baloane și a unor contraatacuri, însă patru dintre acestea au fost irosite (trei de Cip – cam mult). Practic, începutul acesta de sezon este între “ce bine că am început” și “Doamne, cât mai este de muncă”.

CS Minaur Baia Mare – CSM Vaslui: 28-23 (13-11)

Sala Polivalentă din Sf. Gheorghe

Arbitri: Mihai Pîrvu (București) și Mihai Potîrniche (Buzău). Obs. Gheorghe Bejinariu (Pitești)

Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 4-2; a ratat Acatrinei). Minute de eliminare: 10-12

CS Minaur (antrenori Adrian Petrea și Alexandru Sabou) – Ionuț Ciobanu (12 intervenții, a apărat și un 7m), Barna Buzogany (2 intervenții) – Milan Kotrc 4/5 (2 din 7m), Andrade de Araujo Edmilson 4/6, Călin Căbuț 3/5, Tomas Cip 3/8, Albert Cristescu 2/2 (unul din 7m), Mihai Dobra 2/2, Andrei Buzle 2/3, Ionuț Ramba 2/3, Alexandru Csepreghi 2/5 (unul din 7m), Jose Guilherme de Toledo 2/5, Sergiu Makaria 1/1, Robert Nagy 1/3, Bogdan Buguleț 0/1.

CSM Vaslui (antrenor Bogdan Pralea): Valentin Petrila (16 intervenții), Valeriu Erhan – Florin Acatrinei 4/12 (unul din 7m), Vladimir Carali 3/3, Silvian Amihăesi 3/5, George Petrea 3/6, Andrei Popa 2/2, Răzvan Chiratcu 2/2, Ștefan Cumpănici 2/6, Bogdan Cîrchea 1/2, Andrei Voinea 1/1, Vlad Husanu 1/3 (unul din 7m), Bogdan Vancea 1/3.

Miercuri, 16 septembrie, Minaur va juca de la ora 14.30 cu HC Buzău, iar joi, 17 septembrie, de la ora 19.30, cu CSM Bacău.

Lasă un comentariu